"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kristiine kutsub üles Löwenruh` pargi tiigis linde mitte toitma (0)
12. mai 2020

"Eriti oluline on meeles pidada, et sai ei ole linnutoit. Sai ei sisalda lindudele vajalikke vitamiine ega mineraale ning võib põhjustada hoopis tõsiseid tervisehädasid," rääkis Kristiine linnaosavanem Jaanus Riibe.

Eriolukorra meetmete leevendamisega on oodata Kristiine parkides kasvavat huvi veekogude juures aja veetmise ja jalutamise vastu. Kõige populaarsem koht on linlaste seas armastatud Löwenruh` park, kus asuv pargi tiik on koduks ka paljudele veelindudele. Seoses sellega kutsub Kristiine linnaosavalitsus kõiki üles linde mitte toitma, kuna kasu asemel teeb see neile hoopis kahju.

“Olgem loodusesõbralikud ja õpetagem ka oma lapsi ja lähedasi loodust kaitsma,” sõnas Riibe. “Eriti oluline on meeles pidada, et sai ei ole linnutoit. Sai ei sisalda lindudele vajalikke vitamiine ega mineraale ning võib põhjustada hoopis tõsiseid tervisehädasid. Seega teeb vabalt elavate veelindude saiaga toitmine neile kahju. Kui linnud on tõesti hädas, siis tuleb pöörduda spetsialistide poole. Oleme märganud lindude arvukuse kasvu pärast Löwenruh pargi tiigi põhja kogunenud setete eemaldamist, välja pumbati kuni 6 tonni setteid, mille tulemusena on vesi muutunud palju puhtamaks. Pargis olev tiik on koduks paljudele veelindudele,” ütles Riibe. 

Kui te näete hädas lindu, siis palun helistage keskkonnainfo lühinumbril 1313. 

“Ornitoloogide sõnul on teravilja tooted nagu küpsised, vahvlid ja saiakesed lindude jaoks üldse täielik rämpstoit. Nad võivad neid küll näljaga sisse süüa, aga ei saa sealt midagi vajalikku ning see võib rikkuda nende tervise. Eriti ohtlik on see kevadisel poegade kasvatamise ajal kuna linnupoegade organism on rämpstoidule palju tundlikum,” lisas Riibe. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.