Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Loengud ja viktoriinid tutvustavad linna ajalugu (0)
12. mai 2020
Albert Truuväärt

Neljapäeval kell 18 toimub videotuur, mis räägib Vana Toomase legendist ning tema igapäevasest elust Tallinna linna tuulelipuna.

Neljapäeval kell 9.30 toimuvad linnaarhiivi viieminutilised videoloengud “Kus ja millal pandi esmakordselt kirja Tallinna eestikeelne nimetus”, “Tallinna päeva lätted: linna raad ja Lübecki õigus 1248” linna Facebookis ja kodulehel. Samas ka viktoriin “Miks on täna Tallinna päev?” ja viktoriin Robert Nermani fotokogu põhjal.

Kell 10 uurib linnamuuseumi 20-minutiline videotuur “Epideemiad vanas Tallinnas”, millised epideemiad on linlasi ajaloos kimbutanud ning kuidas ja millal haiguspuhangud linna on jõudnud. Kuidas võideldi nendega minevikus? Salvestus Tallinna Facebookis, link ka tallinn.ee

Kell 12 keskraamatukogu videotuur “Tallinna päeva ajaloorännak Estonia puiesteel”. Kuulda saab keskraamatukogu ja teda ümbritsevate hoonete ajaloost. Piiluda võib raamatukogu pimedaimatesse soppidesse ning uurimata ei jää ükski nurgatagune. Salvestus Facebookis ja link Tallinna kodulehel tallinn.ee. Samal ajal Tallinna rahvaülikooli korraldatud kirjandusteadlase Loone Otsa videoloeng “Kuidas kaptenid maju ehitasid”.

Kell 15 on linnamuuseumi Tallinna ajaloo teemalisel viktoriinil 15 fotodel põhinevat küsimust. Osalejatele auhinnad.

Kell 15 meremuuseumi videotuur “Koge tähtsus keskaegses Tallinnas”. Meremuuseumi teadur Priit Lätti tutvustab, millist rolli mängisid laevad keskaegses Tallinnas ning mis on erilist just Paksu Margareeta koges. Ka tuleb juttu linnakindlustustest ehk leidudest, mida paljastas maapõu muuseumi ümberehitustöödel. Videotuur kestab 20 minutit.

Kell 15 linnamuuseumi videotuur “Linnusest linnaks. Taanilinna sünd 800 aastat tagasi”. Arheoloog Peeter Talvar jutustab Tallinna linnaks kujunemise lugu.

Kell 15 saab teada, kui vana on tegelikult Tallinn, mis oli Tallinna kohal enne selle asustamist ja kuidas toimus areng Lindanise linnusest Tallinnaks. Selguvad vanimad arheoloogilised leiud Tallinnast jpm. Videotuur on valminud linnamuuseumi ja ajalehe Pealinn koostöös, see kestab 60 minutit.

Kell 15 linnamuuseumi videotuur “Tallinna lugu”. Selle peategelane Vana Toomas külastab kõiki linnamuuseumi filiaale ning edastab meile värvikaid lugusid Tallinna ajaloost. Kuulda saab linna lugu rajamisest tänapäevani läbi muutuste ja arengu. Vana Toomas külastab tuuri vältel Kiek in de Köki, linnamuuseumit, Peeter I maja, vene muuseumit, Kalamaja muuseumit, lastemuuseumit Miiamilla ja fotomuuseumit. Tuuri pikkus 80-90 minutit.

Kell 18 teeb linnamuuseum Facebookis otseülekandena veebituuri, mis räägib Vana Toomase legendist ning tema igapäevasest elust Tallinna linna tuulelipuna. Tuuri kestus umbes 40 min.

Tuuride lingid Tallinna kodulehel.

Kõikide Tallinna päeva sündmuste kohta vaata rohkem siit ja Tallinna koduleheküljelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.