"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Aas: lennud Amsterdami ja Kopenhaagenisse ei pruugi veel taastuda (0)
15. mai 2020
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

"Täna on seal nakkuskordaja veel mõnevõrra kõrge, mistõttu pole praegu võimalik kinnitada, et lennud nendesse linnadesse saavad esmaspäevast toimuma," nentis majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Kui Air Baltic teatas eile, et taaskäivitab esmaspäeval otselennuliinid Tallinnast Amsterdami, Oslosse ja Kopenhaagenisse, siis Aasa sõnul on lennufirma asjadest veidi ette rutanud ning lende Amsterdami ja Kopenhaagenisse ei pruugi veel tulla, vahendas BNS. 

Aasa sõnul tuleb jälgida, millised piirangud kehtivad sihtkoha riigis. “Tuleb jälgida viimase 14 päeva haigestumise juhte ja selles tabelis on näiteks Oslo täiesti selline, kuhu võiks lendudega alustada,” rääkis Aas. 

“Mis puudutab Kopenhaagenit ja Amsterdami, siis täna on seal nakkuskordaja veel mõnevõrra kõrge, mistõttu pole praegu võimalik kinnitada, et lennud nendesse linnadesse saavad esmaspäevast toimuma,” ütles Aas. 

Aasa sõnul monitoorib Eesti pidevalt olukorda ja kuna neis riikides on nakkuskordaja siiski vähenemas, ei saa välistada, et lähiajal need lennud alustada saavad. “Selle otsuse, kuhu ja millal lennatakse, langetame ikkagi meie,” lisas Aas.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.