"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Filmimuuseum kutsub uue näituse virtuaalsele avamisele (0)
17. mai 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Kuraator Galina Zaitseva tutvustab näitust ning viib pärast avamist läbi ka virtuaalse "Cosplay ABC" töötoa, kus ta räägib, kuidas cosplayga alustada, kust materjale hankida ning näitab erinevaid nippe ja trikke.

Filmimuuseum kutsub kõiki uue näituse “Elu on kostüümimäng. Cosplay Eestis” virtuaalsele avamisele homme õhtul kell 19, vahendas BNS. 

Muuseumisse saab näitust vaatama tulla alates 19. maist – sel päeval avanevad külastajatele lisaks Filmimuuseumile ka Suurgildi hoone, Teatri- ja muusikamuuseum, Maarjamäe loss ja tallihoone. 

Näituse virtuaalne avamine toimub Ajaloomuuseumi Youtube’is.  Kuraator Galina Zaitseva tutvustab näitust ning viib pärast avamist läbi ka virtuaalse “Cosplay ABC” töötoa, kus ta räägib, kuidas cosplayga alustada, kust materjale hankida ning näitab erinevaid nippe ja trikke.

Cosplay on kahe inglisekeelse sõna kostüüm ja näitemäng lühend. Kehastutakse oma lemmiktegelasteks filmidest, TV-sarjadest, arvutimängudest, koomiksitest, animest ja mangast. 

Käesoleval näitusel on esindatud erineva taustaga Eesti kostüümimängurid, kes on selle hobiga juba mitu aastat tegelenud. Nad on esinenud AniMatsuril Tartus, JAFF-il, Mängudeööl ja HyperTownil Tallinnas. Mõned neist on Eestit esindanud EuroCosplay võistlusel. Näitusest võtavad osa Anne Männik alias Annyu, Elisa Kipper alias SaareTiiger, Galina Zaitseva alias Vega, Jana Motovilova alias n1cemonday, Julia Dolženkova alias Effimiya, Kadri Umbleja alias Iardacil, Kai Ilves alias Kaichyuu, Katrin Pent alias Kayt Black, Lilia Tünts alias Gen ning Stefani Altma alias Shep.

Näitus “Elu on kostüümimäng. Cosplay Eestis” on Filmimuuseumis avatud 1. novembrini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.