"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Tallinna koolides ja lasteaedades saab lõpuaktuseid korraldada piiranguid arvestades (0)
21. mai 2020
Albert Truuväärt

Tallinna üldhariduskoolides ja lasteaedades saab tänavu lõpuaktusi korraldada piiranguid arvestades. Koolides ja huvikoolides jätkub õppeaasta lõpuni distantsõpe, vajalikke tingimusi täites on lubatud ka kontakttunnid. Põhikooli lõpueksameid sel aastal ei toimu ning riigieksamid on abiturientidele vabatahtlikud.

“Oleme saanud rohkesti küsimusi lõpuaktuste korraldamise kohta ning eile arutasime seda küsimust meie koolijuhtidega. Jõudsime konsensusele, et lõpuaktuste korraldamisel vajalikud piirangud, seal hulgas lapsevanemate osalemine aktusel, sõltuvad sellest, kas aktus korraldatakse juunis või juulis,” rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Juunis toimuvatel lõpuaktustel võib siseruumide maksimaalne täituvus olla 50 protsenti, kuid mitte rohkem kui 50 inimest, välitingimustes mitte rohkem kui 100 inimest. Mõlemal juhul tuleb jälgida 2+2 nõuet. Lõpuaktustel võivad siis osaleda ainult lõpetajad ja õpetajad. Erandiks on hariduslike erivajadustega laste ehk HEV-koolid, kus vanemad on aktustele lubatud ka juunis.”

Juulikuistel lõpuaktused võib abilinnapea sõnul siseruumide täituvus samuti olla kuni 50 protsenti, kuid mitte rohkem kui 500 inimest. Välitingimustes ei või inimeste arv ületada tuhandet, jätkuvalt kehtib 2+2 nõue. Aktusel võivad lisaks lõpetajaile ja õpetajaile osaleda ka lapsevanemad.

“Lasteaedade lõpupidudel kehtivad üldjuhul samad piirangud mis koolides. Juunis saavad lõpetamistel osaleda ainult ühe rühma lapsed ja lasteaiapere, juulis võivad osaleda ka lapsevanemad ja teised külalised,” lisas abilinnapea.

Üldhariduskoolides jätkub õppeaasta lõpuni distantsõpe, kuid piiranguid arvestades saab läbi viia ka kontakttunde. Alates 18. maist võib läbi viia konsultatsioone kas üks-ühele või kuni viie lapsega gruppides. Alates 25. maist on lubatud konsultatsioonid kuni 10 õpilasele. Oluline on, et nii õppijad kui ka õpet korraldavad inimesed teeksid omalt poolt kõik, et koroonanakkuse levikut piirata. Ruumide täituvus võib ka konsultatsioonidel olla kuni 50 protsenti, tagada tuleb 2+2 nõude täitmine. Kontaktse õppetöö taastamisel tuleb piisavalt desinfitseerida ühiskasutatavaid asju ning ruume on vaja pidevalt õhutada. Õpetajatel on soovi korral võimalik kasutada isikukaitsevahendeid.

Põhikooli 9. klassi lõpueksameid sel aastal ei toimu, aga koolidel on õigus otsustada, kas korraldada üleminekueksam või lubada õpilastel esitada loovtöö. Koolide sisseastumiskatsed toimuvad valdavalt elektrooniliselt. Abiturientidele on sel aastal riigieksamitel osalemine vabatahtlik. Gümnaasiumides toimuvad riigieksamid järgmiselt: eesti keel (kirjalik) – 29. mail, eesti keel teise keelena (kirjalik) – 1. juunil, eesti keel teise keelena (suuline) – 1.-3. juunil, matemaatika (kirjalik) – 5. juunil.  

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.