"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
MUPO JUHT: Magusa maitsega e-sigaretid meelitavad aina nooremalt suitsetama (1)
25. mai 2020

"Eriolukorra ajal oli noori natuke vähem liikvel, aga viimase nädalaga on olukord leevenemas ja noori rohkem väljas. Mõne päevaga on meie noorsoogrupp tabanud juba kümme alaealist suitsetajat," märkis Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juht Aivar Toompere. 

“Esimene tähelepanek on, et suitsetajate vanusepiir järjest alaneb – päris tavaline on suitsetamine 12-13-aastaste hulgas, hiljuti tabati 11-aastane poiss,” tõdes Toompere kurvastusega.

“Teine tähelepanek on, et noored tõmbavad veipi, kuhu pannakse banaani-, arbuusi- ja maasikamaitselist ainet, vahel lisatakse glütseriini. See annab hea lõhna ja maitse ning meelitab uuesti proovima,” selgitas Toompere veipimise populaarsust.

“Huuletubakat on meil raske tuvastada, sest sel juhul peab inspektor tabama noore, kes seda parajasti endale manustab. Inspektorid teavitavad suitsetamiselt tabatud alaealisest tema vanemaid, aga esmalt antakse noorele võimalus see uudis emale-isale ise teatavaks teha. On neidki, kes ei julge vanemale ise rääkida, sel juhul on meie inspektor teate edastajaks,” rääkis Toompere.

“Üldiselt on lapsevanemad väga tänulikud, enamik neist ei ole oma lapse suitsetamisest teadlik. Eriolukorra ajal oli noori natuke vähem liikvel, aga viimase nädalaga on olukord leevenemas ja noori rohkem väljas. Mõne päevaga on meie noorsoogrupp tabanud juba kümme alaealist suitsetajat,” märkis ta. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vaatleja
29. mai 2020 16:30
Psühhoanalüütik Sigmund Freudi arvates on suitsetamine sisuliselt minett.