"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna kesklinna mänguväljakutel käivad parandustööd (0)
25. mai 2020
Albert Truuväärt

Sel ja järgmisel nädalal tehakse Tallinna Kesklinna  mänguväljakute korrastus- ja parandustöid, mis hõlmavad nii liiva sõelumist ja vahetamist kui ka püsipiirete uuendamist.

“Soojad ilmad meelitavad lapsi ja nende vanemaid taasavatud mänguväljakuid külastama. Seega on väga oluline, et väljakud oleksid turvalised ja liiv puhas. Praegu teemegi suuremaid hooldustöid, nagu liiva sõelumine ja vahetamine, mida võtame ette igal kevadel. Kuid mänguväljakute seisundit kontrollime iga kuu ja kõrvaldame puudusi jooksvalt. Kontrolli käigus oleme leidnud väljakutelt ka igasuguseid esemeid, sealhulgas paraku ohtlikke,” rääkis Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.

Uue liiva saavad Asula tänava, Falgi pargi, Imanta, Juurdeveo/Kauba tänava, Koidu ja Lembitu pargi, Narva mnt 14a, Suur-Ameerika 35, Tiigiveski ja Vaikse pagi mänguväljakud. Kokku tuuakse Kesklinna mänguväljakutele ca 70 tonni puhast liiva.

Liivaala sõelutakse kolmel mänguväljakul: Koidu pargis, Suur-Ameerika 35 ja Tiigiveski pargi mänguväljakul. Selle töö käigus eemaldatakse liivast kuni poole meetri sügavusel kõik võõrkehad. Sõelumine taastab ka liivaala kukkumiskaitse ja bakteriaalse tasakaalu. Kokku on plaanis puhastada sel meetodil 535 m2 liivaalasid.

Lisaks nimetatule tehakse mänguväljakutel ka teisi töid. Näiteks uuendatakse mitmel väljakul – Püssirohu tn, Juurdeveo/Kauba tn, Tiigiveski ja Vaikse pargi – liivaalade ümber olev puidust püsipiire. Tornide väljakul on suuremateks töödeks uute kummimattidest turvaalade ehitamine karusselli ja vedrukiikede alla, samuti saab sealne mängulinnak värvivärskenduse. Asula tänava mänguväljakul vahetatakse värav.

Kõige suuremad ehitustööd on sel kevadel kavandatud Juurdeveo tänava mänguväljakule: eemaldatakse vana kiigekonstruktsioon ja paigaldatakse asemele uus mitmekohaline kiik; trenažöörid viiakse eemale väikelaste alalt; samuti saab ohutuma koha tasakaalupoom.

“Üldiselt on Kesklinna mänguväljakud heas korras ja seda suuresti tänu linnaosa elanikele, kes oma koduümbrust hoiavad ja mänguväljakuid sihipäraselt kasutavad. Tahangi tänada kõiki kesklinlasi, kes aitavad mänguväljakuid korras hoida,” lisas Aus. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.