"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
VIDEO! Lasnamäe vabaneb jõudsalt seisvatest autoromudest (0)
26. mai 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeiv

"Selle aasta lõpuks oleme kindlasti eeskätt tänu mupo pingutustele puhastanud Lasnamäe rohkem kui 200 autoromust," kinnitas Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet, et probleem on suur, aga lahendused tulevad.

 

Teisipäeva hommikul läks Lasnamäelt Linnamäe tee parklast Kuusakoski poole kaks autoromu. Romude kindlaks tegemine on iseenesest kerge, kuid kõik sellele järgnev nõuab pikka kannatust – esmalt on vaja selgitada auto omanik ja ta kätte saada.

“Iga auto kohta on eraldi juhtum – mõne autoga läheb paar päeva, mõnega paar nädalat,” selgitas Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti peainspektor Šahrijar Abdullajev. “Vahel me ei saagi teada, kes on auto omanik, kui näiteks numbrimärgid on puudu. Oletame, et auto on maja hoovis ning korteri elanikud ja korteriühistu liikmed ka ei tea, siis jääbki omanik meile teadmata.” 

Omanik tuleb seejärel tegutsema panna, et romu minema viidaks. Kui otsust ei täideta, järgneb trahv ja auto tuuakse Lasnamäele Linnamäe tee parklasse. Siit edasi on kaks võimalust – kas omanik viib masina ise ära, et see korda teha, või Kuusakoski veab linnaosa tellimusel vana auto ära. Kuusakoski selle eest linnalt raha ei küsi.

Lasnamäel on veel vähemalt 300 liikumatut autoronti. Linnaosa on aga poolel teel neist vabanemisel. “Selle aasta lõpuks oleme kindlasti eeskätt tänu mupo pingutustele puhastanud Lasnamäe rohkem kui 200 autoromust,” kinnitas Svet, et probleem on suur, aga lahendused tulevad.

Linnatänavate puhastustöös pole Lasnamäe üksi, ka teised linnaosad on sättinud omale eesmärgid paika. “Me oleme alustanud aktsiooni, et aasta lõpuks proovime sada autoromu siit ära viia,” kinnitas Põhja-Tallinna linnaosavanem Peeter Järvelaid. “Need autod, mis ei ole võimelised oma funktsiooni täitma, ei ole ju autod. Need võtavad ära meie inimestelt võimaluse autosid parkida.” 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.