Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Keskraamatukogu ootab lugejaid teenindussaalidesse (0)
28. mai 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeiv

Raamatukogus arvutit kasutada soovijad peavad esialgu arvestama pooletunniste seanssidega ning võimalusel aja ette broneerima, kuna arvutitöökohti on ohutusnõuete tõttu tavapärasest vähem. 

Alates juunist saab Tallinna Keskraamatukogus taas riiulite vahel raamatuid valida, laenata spordivahendeid ja muusikariistu ning kasutada muid teenuseid. Raamatukogudes tuleb järgida  2+2 reeglit ja teenindussaali üheaegselt lubatud külastajate piirarvu, seega võib esimestel päevadel esineda tavapärasest pikemaid järjekordi.

Võimalusel tasuks raamatukogu külastus veel veidi edasi lükata, kuna kõik teavikute tagastustähtajad on pikendatud ja esimesed tagastustähtpäevad jäävad juuni teise poolde. Lugejatele, kes on andnud raamatukogule oma e-posti aadressi, saadetakse uue tagastustähtpäeva kohta teavitus e-postile, samuti saab tagastustähtpäevi kontrollida ja võimalusel pikendada iseteeninduses Minu ESTER. Raamatukogust võib alati infot küsida ka telefoni või e-posti teel. Viiviste arvestus, mis peatati 13. märtsil 2020. a, taastatakse alates 25. juunist 2020. a.

Kõigile, kes soovivad oma raamatukogukülastust kiiremaks ja ohutumaks muuta, pakub raamatukogu endiselt võimalust teavikud ette tellida. Soovi korral toimub laenutus inimkontaktivabalt. Raamatukogu pakub endiselt koduteenindust Tallinna pensioniealistele elanikele, kel riskirühma kuulumise tõttu ei pruugi olla ohutu raamatukogu külastada. Suvel on mitmete haruraamatukogude juures avatud välilugemissaalid, kus perioodikaga saab tutvuda värskes õhus.

Raamatukogus arvutit kasutada soovijad peavad esialgu arvestama pooletunniste seanssidega ning võimalusel aja ette broneerima, kuna arvutitöökohti on ohutusnõuete tõttu tavapärasest vähem. 

Endiselt on kõik oodatud kasutama e-raamatukogusid ELLUOverDrive ja RBdigital, kust saab laenata nii eesti- kui võõrkeelseid e-raamatuid, võõrkeelseid audioraamatuid ja e-ajakirju. Kirjanduse valik täieneb pidevalt. Raamatukogu pakub edasi ka teisi e-teenuseid, sh koolitusi videosildade vahendusel. 

Sel aastal on Tallinna Keskraamatukogu kasutanud 54 174 lugejat, kes on teinud kokku 675 948 laenutust. Seoses eriolukorraga on olulisel määral kasvanud e-raamatukogu ELLU kasutajate ja laenutuste arv. Eriolukorra alguses, 18. märtsil kõikidele Eesti elanikele avatud e-raamatukogu ELLU kasutab täna rohkem kui 13 700 lugejat, kes on teinud üle 56 000 laenutuse.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.