Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
VIDEO! Lastekaitsepäeval saavad lapsed linnamuuseumi ja botaanikaaeda külastada tasuta (2)
29. mai 2020
Ilja Matusihis

Lastekaitsepäeval, 1. juunil ootavad Tallinna linnamuuseum ja botaanikaaed lapsi külla tasuta, täiskasvanutel tuleb sel päeval lunastada vaid üheeurone pilet.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev märkis, et kuigi tavapäraselt on linna muuseumid esmaspäeviti suletud, otsustati lastekaitsepäeval teha erand. “Lastekaitsepäeva puhul soovisime koostöös Tallinna linnamuuseumi ja botaanikaaiaga teha kõigile toreda kingituse. Mis saaks lastele olla parem, kui koos vanematega huvitavalt ja sisukalt veedetud aeg, mis annaks positiivseid emotsioone kogu perele,” ütles Belobrovtsev. “Lapsi rõõmustab kindlasti seegi, et 1. juunil taasavab pärast pikka vaheaega oma uksed ka Lastemuuseum Miiamilla. Botaanikaaed aga paitab kõigi silma oma kevadise õiteiluga.”

Tallinna Linnamuuseum, Lastemuuseum Miiamilla, suurtükitorni Kiek in de Kök ja Ingeri bastioni maa-aluseid käigud pakuvad nii lastele kui ka täiskasvanutele mitmesuguseid mänge ja tegevusi.

Kiek in de Köki tornis ja kaitsekäikudes (Komandandi tee 2) toimub kell 13 ja 16 muuseumituur “Lastega linnamüüril” (eesti ja vene keeles) ning kell 14-15.30 mängitakse Kiek in de Köki kõrval haljasalal keskaja mänge. Proovida saab paja löömist, sigade aeda ajamist, kepphobuste võidujooksu ja muid põnevaid mänge, mis tänapäevaks unustuse hõlma on vajunud.

Linnamuuseumis (Vene 17) ootavad kell 12-17 avastamist näitused ning kaasa löömist otsimismäng. Loomasõbrad saavad teada, mis loom see oli, kes 800 aasta eest koos Taani kuningas Valdemariga Tallinnasse elama tuli.

Lastemuuseumis Miiamilla (Koidula 21c) kutsub lapsi hoovimängudele. 12-12.30 on kavas pisikeste mängud 2-5 aastastele, 12.30-13 mudilaste mängud 5-7-aastastele, 14-15 keskmiste laste mängud 8-18-aastastele ning 15-15.45 väga suurte mängud täiskasvanutele. Alates 2. juunist on lastemuuseum taas avatud tavapärases korras.

Botaanikaaed on avatud kell 10-19. Kasvuhoonekompleksi keskses osas – palmimajas – käivad küll renoveerimistööd, kuid troopika-, lähistroopika- ning kuivalembeste taimede majad on külastajate tulekuks valmis, samuti ka botaanikaaia välialad.

Kuni 18-aastased pääsevad nii muuseumitesse kui ka botaanikaaeda tasuta, täiskasvanute pilet maksab sel päeval 1 euro.

Laste suve aitab sisustada lugemisprogramm “Suvi raamatuga”

Tallinna Keskraamatukogu kutsub eesti ja vene keeles lugevaid lapsi osalema 1. juunist kuni 29. augustini kestvas lugemisprogrammis “Suvi raamatuga”.

Digikultuuriaastale kohaselt leiab lugemisprogrammi kirjanduse valikust tavapärasest rohkem raamatuid, mida saab laenata e-raamatukogudest ELLU ja OverDrive. Lisaks raamatukoguhoidjate soovitatud raamatutele on lapsed sel aastal ka ise oodatud meelepärast kirjandust valima, näiteks kodust või sõbra raamaturiiulilt. Raamatuid saab valida näiteks teemadel “Minu (vana)vanemate lemmikraamat”, “Raamat, mida soovitas sõber” ja “Tegevus toimub suvel”. Raamatute ja teemade nimekirja ning kõik osalemistingimused leiab Tallinna Keskraamatukogu lastelehelt.

Iga läbiloetud raamatu kohta ootab raamatukoguhoidja joonistust või kirjalikku tagasisidet. Samuti võib tagasisidena saata foto kohast, kus raamatut loeti. Kõik huvilised saavad lugemisprogrammi kulgu jälgida veebis.

Lapsed, kes loevad programmi jooksul läbi vähemalt 10 raamatut, saavad auhinna. Parimatest “Suvi raamatuga” joonistustest ja fotodest tehakse näitus, mida saab vaadata Tallinna Keskraamatukogu lastelehel.

Lisainfo: Tallinna Keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialistilt Merle Tanilsoolt telefonil 683 0913 ja e-posti aadressil merle.tanilsoo@tln.lib.ee.

 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lisaja
29. mai 2020 22:37
https://www.postimees.ee/6933344/riik-muudab-lastekaitsepaeva-ja-vanavanemate-paeva-lipupaevadeks Lastekaitsepäeva riiklikuks tähtpäevaks ja lipupäevaks muutmine on märgiline samm selles suunas, et pöörata tähelepanu laste õigustele ja väärtustada lastega töötavaid spetsialiste.
ametnik
31. mai 2020 10:04
https://www.lipuvabrik.ee/lipupaevad/ Ka 1. juuni ja 13. september. Aga Riigikantselei ei tea uutest lipupäevadest veel midagi! https://www.riigikantselei.ee/et/lipupaevad https://www.riigikantselei.ee/et/lipupaevad-2021-aastal