“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Vabariigi Valimiskomisjoni esimeheks valiti Oliver Kask (0)
03. juuni 2020
Scanpix

"Pean tähtsaks valimiskomisjonide jätkuvalt usaldusväärset tööd ning valimiskorralduse edasiarendamist," lausus Vabariigi Valimiskomisjoni esimeheks valitud Tallinna Ringkonnakohtu kohtunik Oliver Kask. 

Täna kogunes uus Vabariigi Valimiskomisjon (VVK) oma esimesele koosolekule, kus valiti esimeheks Kask ja aseesimeheks riigikontrolöri nõunik Airi Mikli.

“Pean tähtsaks valimiskomisjonide jätkuvalt usaldusväärset tööd ning valimiskorralduse edasiarendamist. Pika aja jooksul on Vabariigi Valimiskomisjoni usaldatud väga kõrgelt ja selle usalduse püsimise eest tuleb hea seista ka edaspidi,” märkis Kask.

Lisaks Kasele ja Miklile kuuluvad neljaks aastaks nimetatud komisjoni Tallinna Halduskohtu kohtunik Janek Laidvee, õiguskantsleri asetäitja-nõunik Kantselei direktor Olari Koppel, Riigiprokuratuuri juhtiv riigiprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar, Riigikantselei istungiosakonna juhataja Aivar Rahno ning audiitorkogu poolt nimetatud KPMG Baltics OÜ IT nõustamiseteenuste juht Teet Raidma. 

VVK ülesanne on kindlaks teha üleriigilised hääletamis- ja valimistulemused, tagada Riigikogu valimise, Vabariigi Presidendi valimise, kohaliku omavalitsuse volikogude valimise, Euroopa Parlamendi valimise ning Riigikogu esimehe ja aseesimeeste valimise ning rahvahääletuse korraldamise ühetaolisus. Samuti juhendada teisi valimiskomisjone, valvata nende tegevuse järele ning täita muid seadustest tulenevaid ülesandeid.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.