"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaljulaid andis 33 õppeasutusele keskkonnamärgise Roheline Lipp (1)
05. juuni 2020
Svetlana Aleksejeva

"See on oluline, et noored ei tunneks end abituna kliimamuutustega vastamisi seistes või nähes, kuidas ökosüsteemid vaesuvad," ütles president Kersti Kaljulaid. 

Kaljulaid tunnustas täna Tartus Lotte lasteaias 33 edukalt Rohelise Kooli programmis osalenud õppeasutust keskkonnamärgisega Roheline Lipp, vahendas BNS. 

“Rohelise Kooli liikumine hoiab noored ühes rohelises inforuumis mitte ainult Eestis, vaid igal pool maailmas. See on oluline, et noored ei tunneks end abituna kliimamuutustega vastamisi seistes või nähes, kuidas ökosüsteemid vaesuvad,” ütles president Kaljulaid, kellest sai üleilmse programmi Eesti patroon.

Tema sõnul saavad noored selle abil tööriistad, et anda oma panus keskkonnakaitsesse ja nii on ühiskonnas rohkem keskkonnateadlikult mõtlevaid inimesi.

Sel aastal antakse roheline lipp 21 uuele õppeasutusele ning 12 lasteaeda ja kooli saavad tunnustuse teist korda. Lisaks on 43 õppeasutust, kellel on roheline lipp juba eelmisest aastast ning kes on edukalt esitanud enda tegevuste aruanded. Keskkonnamärgise Roheline Lipp kasutusõigus antakse õppeasutusele kaheks aastaks, kuid aasta möödudes tuleb vahearuandega näidata oma tegevuste jätkuvat süsteemsust ja terviklikkust.

Esmakordselt said keskkonnamärgise Roheline Lipp Kohtla-Järve Lasteaed Tareke, Kohta-Järve Lasteaed Kirju-Mirju, Rakvere Kungla Lasteaed, Eralasteaed Kaur, Rakke Kool, Paldiski Ühisgümnaasium, Paldiski Lasteaed Naerulind, Laagri Lasteaed, Randvere Kool, Jüri Gümnaasium, Tallinna Virmalise Lasteaed, Tallinna Liivamäe Lasteaed, Tallinna Unistuse Lasteaed, Tallinna Laagna Gümnaasium, Tallinna Mesimummu Lasteaed, Sutlema Lasteaed Linnupesa, Pärnu Tammsaare Lasteaed, Paikuse Lasteaed Paikuse maja, Tartu Lasteaed Lotte, Elva Lasteaed Murumuna ja Luunja Lasteaed Midrimaa

Teist korda said rohelipu Tallinna Kuristiku Gümnaasium, Tallinna Meelespea Lasteaed, Rannamõisa Lasteaed, Tallinna Lasteaed Sipsik, Tallinna Seli Lasteaed, Tallinna Lindakivi Lasteaed, Tallinna Lasteaed Südameke, Tallinna Liikuri Lasteaed, Tallinna Kivimurru Lasteaed, Tallinna Tondi Põhikool, Kadrioru Lasteaed ja Tallinna Liivalossi Lasteaed.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vaatleja
7. juuni 2020 10:21
https://en.wikipedia.org/wiki/Ecofascism https://www.matkafoorum.net/viewtopic.php?t=141