“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Kas Pirita klooster saab katuse alla? (1)
08. juuni 2020
Scanpix

Abilinnapea Kalle Klandorf avaldas ERR-ile antud usutluses toetust ideele rajada Pirita kloostrile püsiv katus.

See lubaks linnale kuuluvat kloostrit paremini kasutada. Ühe võimalusena võiks tegu olla n-ö liikuva katusega. Tallinna linn on katuse rajamise kohta küsinud hinnangu ka muinsuskaitseametilt. Seal ollakse päri, kuid enne tuleks uurida, kuidas kloostri müürid katust välja kannataksid. Seega võib täituda maestro Tõnu Kaljuste üks unistus.

Tõsi, tema näeks Pirita kloostri seinte vahel päris kontserdisaali. Eelmise aasta aprillis rääkis Kaljuste intervjuus Pealinnale: “Minu meelest võiks Pirita kloostrile ka normaalse katuse peale ja aknad ette saada. Ma võin sattuda muinsuskaitseliste hoiakute ja teatava eelarvamuste vabriku viha alla, aga minu jaoks on õhu liikumine seal saalis alati väga ebamugav. Kui vaataja tuleb kunsti nautima, siis ta ei pea külmetama, vaid peab olema soe ja mõnus olla, et saaks keskenduda muusikale.”

Püsikatus säästaks ka maksumaksja raha, sest  Klandorfi sõnul on linn pool miljonit kulutanud ainuüksi Birgitta festivalide ajaks katuse peale ja hiljem maha võtmisele.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

.
8. juuni 2020 10:09
Kui inimene tahab soojas ja tuuletus keskkonnas kontserti nautida, siis on tal võimalik minna väga paljudesse akende ja küttega kontsertsaalidesse üle Eesti. Seepärast ei peaks ühte mitusada aastat varemena seisnud kloostrikirikut hakkama üles ehitama. Siin on nii palju erinevaid komistuspunkte (varemete konstruktsioonide tugevus, sisekliima muutus, ajalooline ilme jne jne)...