"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tänavune arvamusfestival piirdub seitsme arutelualaga (0)
11. juuni 2020
Albert Truuväärt

"Tuhandest inimesest jagub seitsmele alale ja festivaliklubisse piisavalt ja mõnusalt, isegi kahemeetrist vahet hoides," kinnitas festivaliala pealik Maiko Kesküla. 

Seni kavandatud 25 asemel jääb arvamusfestivali programmi seitse aruteluala ning üritus toimub endiselt 14. ja 15. augustil, vahendas BNS. 

Arvamusfestival tuli välja avalike ürituste tingimustele vastava uue formaadiga, seni kavandatud 25 asemel jääb programmi seitse aruteluala ning üritus toimub endiselt 14. ja 15. augustil, seekord Paide vallimäe piirides.

Seitse ala valis meeskond programmi lähtuvalt päevakohastest teemadest ja festivali juhtmõttest, milleks on sel aastal Eesti põhiseaduse 100. sünnipäeva puhul põhiõigused ja -vabadused.  Arutelude detailid, ajakava ning kultuuriprogrammi kuulutab festival välja juuli alguses.

“Täna teadaolevate juhiste järgi võib festivalilt päevas läbi käia tuhat inimest, mistõttu palume juulis kõigil end mõlemale päevale eraldi registreerida. Vaid nii saame tagada korraga turvalisuse ja kindla sissepääsu Paide vallimäele,” ütles festivali eestvedaja Kaspar Tammist.

Piirangute lõdvenedes või karmistudes vaatab festival tingimused üle. Lisaks tuleb osalejatel järgida kõiki augustis kehtivaid nõudeid, milleks on praeguse seisuga näiteks distantsi hoidmine teistest, käte pesu. Korraldajad tagavad ka kogu alal vajalike vahendite olemasolu ja pindade puhastuse.

Kuigi viimastel aastatel on festivali külastanud päevas 4000 inimese ringis, kinnitab Kesküla, et õhustik kahanemisest ei kannata. “Tuhandest inimesest jagub seitsmele alale ja festivaliklubisse piisavalt ja mõnusalt, isegi kahemeetrist vahet hoides,” ütles ta.

Arvamusfestival toimub kaheksandat korda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.