Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
VAATA ISE JÄRGI: suveürituste kava on täis huvitavaid toimetamisi (0)
15. juuni 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeiv

See suvi on täis palju tegevusi nii raamatusõpradele, loodusnautlejatele kui ka muusika armastajatele. Tegevust leiavad endale igas vanuses inimesed, kes soovivad aega veeta põnevate toimetuste kütkeis. 

Raamatukogudes noorematele lugemissõpradele:

Kirjanduslik mälumäng lastele veebis 4. augustil kell 13. Lisainfo laste@tln.lib.ee

Loeme ette. Raamatukoguhoidjad ootavad kõnesid, et lapsele mõnda vahvat lasteraamatut ette lugeda. Selleks tuleb helistada tel 683 0914, võtta ühendust Skype’i (kasutajanimi: videokone lasteteenindus) või Facebooki (kasutajanimi: Loeme koos raamatuid) kaudu. Lisainfo laste@tln.lib.ee

Loeme pildiraamatuid. Ootame 3-7-aastaseid lapsi koos vanematega kuulama pildiraamatute ettelugemist. Eesti keeles loeme raamatuid 27. juunil kell 11. Info laagna@tln.lib.ee

Loomabeebits. Õpime eesti tähestikku ja uusi sõnu eesti keeles koos Navitrolla joonistustega ja Leelo Tungla luuletustega. 4-7-aastastele, eesti keeles vene emakeelega lastele. 24. juunil ja 14. augustil kell 11. NB! Hea ilmaga toimuvad üritused Laagna aias. Lisainfo laagna@tln.lib.ee
Lugemismängud. Oodatakse 5-7-aastaseid lapsi, kelle lugemisoskus veel areneb. Lisainfo laste@tln.lib.ee või tel 683 0914.

Suvine otsimismäng. 16. juunist 15. augustini, osalema oodatakse 7-14-aastaseid lapsi. Raamatukogust saab töölehe ja mäng toimub õues. Raamatukogu akendel on lahendamist ootavad mõistatused. Lisainfo nomme@tln.lib.ee või tel 672 3858.

Vabaõhuraamatukogu. 30. juunil kella 11-16. Mängime (laua)mänge ja tutvume uuema kirjandusega. Lisainfo laste@tln.lib.ee

Orienteerumine vanalinnas. 1.-28. augustini, ühtlasi saab testida oma tähelepanu/lugemisoskust. Osale üksi või sõbra/perega. Lisainfo kalamaja@tln.lib.ee

Õueraamatukogu lastele. 11. juulil ja 25. juulil ning 8. ja 22. augustil kell 12. Mängime spordimänge ja tutvume lastekirjandusega. NB! Vihmase ilma korral jääb üritus ära. Lisainfo nomme@tln.lib.ee või tel 672 3858.

Raamatukogudes vanematele

Otse-eeter kord kuus Instagramis ja Facebookis. Tutvustame uuemat noortekirjandust, e-raamatukogude võimalusi, lauamänge jne. Lisainfo noorte@tln.lib.ee

Pääsküla raamatukogu

Iga kuu teisel neljapäeval kell 10.30 saavad Pääsküla raamatukogus kokku lapsed koos oma vanematega, et omavahel suhelda, tutvuda raamatukoguga ja uute põnniraamatutega. Iga kord harjutame kätt ka meisterdades. Igal laupäeval kell 13 on Pääsküla raamatukokku oodatud kõik lapsed, kes armastavad jutte kuulata, raamatuid vaadata ning joonistada ja meisterdada. Tule ise ja võta sõbrad ka kaasa!

Tondi raamatukogu:

Igal laupäeval kell 12 on Tondi raamatukokku oodatud kõik lapsed, kes armastavad jutte kuulata, raamatuid vaadata ning joonistada ja meisterdada. Tule ise ja kutsu sõbrad ka kaasa! Lisainfo tondi@tln.lib.ee või tel 674 8647.

Suvel on avatud õueraamatukogud, et pakkuda tegevust värskes õhus.

Tallinna linnamuuseum

2. juulil kell 18 linnatuur “Esimene ja kõige vanem Tallinnas”. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, pilet 12/10/20 eurot.

3. juulil kella 15-16 “Roheline reede” Miiamillas.

9. juulil kell 18 linnatuur “Kriminaalne Tallinn” vanalinnas. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, pilet 12/10/20 eurot.

10. juulil kella 15-16 “Roheline reede” Miiamillas.

11. juulil kella 12-14 Miiamilla hoovimängud, tasuta.

15. juuli kell 15 loominguline pargituur Kultuuring Kadriorus. Tuuri käigus valmib igaühel heli-värvikood ja selle põhjal loovtöö. Peatuspaigad on lastemuuseumi maja, võimas rändrahn, Kadrioru loss koos alumise ja prantsuse pargiga ning Apolloni kuju. Ekskursioonipiletiga saab lisaks tuurile külastada suve jooksul Peetri maja ja lastemuuseumit Miiamilla. Pilet 12/10/20 eurot.

16. juulil kell 18 linnatuur “Esimene ja kõige vanem Tallinnas”, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum., pilet 12/10/20 eurot.

17. juulil kella 15-16 “Roheline reede” Miiamillas

22. juulil kella 12-16 Kadrioru sünnipäev “Lilleaiamängud”. Miiamillas saab ennast kroonida lilleõieprintsessiks ja leheprintsiks. Mängime lilleteemalisi mänge ja õpime lillelaule. Pilet 1 euro päev, välitegevused tasuta. Peeter I maja, lastemuuseum Miiamilla.

23. juulil kell 18 linnatuur “Kriminaalne Tallinn”. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, pilet 12/10/20 eurot.

24. juulil kella 15-16 “Roheline reede” Miiamillas, kell 15 mänguline linnatuur peredele “Kuidas tunned aega?”. Pilet 12/10/20 eurot.

30. juulil kell 18 linnatuur “Kriminaalne Tallinn”. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, pilet 12/10/20 eurot.

6. augustil kella 11-16 fototänav. Tutvustame Raekoja tänaval mitmeid fotoalaseid tegevusi, üritusega saab liituda jooksvalt. Fotograafiliste käejälgede tegemine, pin-hole kaameraga pildistamine ja piltide ilmutamine, stencil töötuba jm. Fotomuuseum, pilet 5/3/10 eurot.

Kell 19 ekskursioon “Filmitud Tallinnas”. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, pilet 12/10/20 eurot.

7. augustil kella 15-16 “Roheline reede Miiamillas.

12. augustil kell 15 loominguline ringkäik Kultuuriring Kadriorus. Tuuri käigus valmib igaühel heli-värvikood ja selle põhjal loovtöö. Peatuspaigad on lastemuuseumi maja, võimas rändrahn, Kadrioru loss koos alumise ja prantsuse pargiga ning Apolloni kuju. Ekskursioonipiletiga saab lisaks tuurile külastada suve jooksul Peetri maja ja lastemuuseumit Miiamilla, pilet 12/10/20 eurot.

13. augustil kell 18.30 kummitustuur bastionikäikudes ja tornides.

14. augustil kell 22 Kalamaja varisurnute laternamatk. Vaatame üle kõige hirmutavamad ja õõvastavamad paigad, leiame vastused küsimustele, kas Kalamajas kummitab, kes on varisurnud ja milline on siin pimedam koht. Ekskursioon algab Kotzebue 16 ja kestab umbes 1,5 tundi. Piletid Piletilevist, kohtade arv piiratud.

Kella 15-16 “Roheline reede” Miiamillas.

15. augustil kella 12-14 Miiamilla hoovimängud väiksematele ja suurematele lastele, tasuta.

18. augustil kell 12 “Vana Tooma tuur”, pilet 7/5 eurot.

19. augustil kell 15 tuur Kadriorus “Pargi ajalugu”. Rännakut ajas 300 aasta taha alustame Peeter I maja eest, kus tutvume valitseja isiku ja “vana palee” ajalooga. Pilet 12/10/20 eurot.

21. augustil kella 15-16 “Roheline reede” Miiamillas. Kell 18 ekskursioon “Kõlvatu Tallinn”. Täiskasvanute tuur linnamuuseumist. Pilet 10/12 eurot.

Tallinna Filharmoonia

1., 8., 15., 22. ja 29. juulil kell 18 giidiga ringkäik “Mustpeade maja läbi aegade” Mustpeade majas, pilet 8/5 eurot

15. augustil kell 19 saabumissümfoonia Jaani kirikus, pilet 50/25/15/10 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.