"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suvevaheajal korraldatakse lastele ja noortele rohkesti tegevusi nii linnas sees kui ka väljas (0)
19. juuni 2020
Svetlana Aleksejeva/ Foto on illustreeriv

"Tänavu suvel korraldatakse pealinnas mitu korda rohkem laagreid, sporditreeninguid, õpitube, kontserte ja muid üritusi kui eelmistel aastatel. Neid viivad läbi nii Tallinna noortekeskused, huvikoolid, muuseumid kui ka teised tegijad ning valik on väga rikkalik," märkis Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Kuna reisimisvõimalused on tänavu suvel piiratud, veedab koolivaheaega linnas tavalisest enam lapsi ja noori. Sellega arvestades pakub Tallinn noorele põlvkonnale rohkelt võimalusi vaba aja sisukaks veetmiseks. 

“Tänavu suvel korraldatakse pealinnas mitu korda rohkem laagreid, sporditreeninguid, õpitube, kontserte ja muid üritusi kui eelmistel aastatel. Neid viivad läbi nii Tallinna noortekeskused, huvikoolid, muuseumid kui ka teised tegijad ning valik on väga rikkalik,” märkis Belobrovtsev. “Seejuures on suur osa linnaasutuste pakutavatest tegevustest lastele ja noortele tasuta, et võimalikult paljud neist osa saaksid.”      

Suviste laagrite loetelu on väga mitmekesine ning ühtekokku korraldatakse sadu laagreid ja laagrivahetusi. Laagreid toetab linn ligi 120 000 euroga. Toetust sai kokku 38 laagrikorraldajat ning seeläbi saavad 4610 Tallinna noort osaleda laagris soodsamalt.

Tallinna Tondiraba huvikool korraldab laagreid kodulinnas ja Pärnus lastele ja noortele vanuses 6-14. Nii linna- kui ka väljasõidulaagreid korraldavad ka Kanutiaia huvikool ja Kopli noortemaja. Huvikeskus Kullo pakub juunis ja augustis linnalaagreid, samuti traditsioonilisi pillimängu-, koori-, kunsti-, mõttemängude- ja tantsulaagreid Karepal. Tallinna kunstikooli õpilased saavad osaleda maalipraktikatel vanalinnas, Toilas, Karepal ja Kurgjärvel ning linnalaagrites kohapeal. Mustamäe Laste Loomingu Maja pakub kogu suve vältel toitlustamisega linnalaagreid vanusele 7-13.

Tallinna Spordi- ja Noorsooameti eestvedamisel toimuvad 15. juunist 27. augustini linna erinevatel spordiväljakutel tasuta korv-, võrk- või jalgpalli treeningud, mida viivad läbi tippspordi kogemusega treenerid. Treeningutele on oodatud lapsed ja noored olenemata sellest, kas nad on varem spordialaga tegelenud või mitte. Lisaks mainitule korraldab spordi- ja noorsooamet ka tasuta tõukeratta treeninguid viies linnaosas: Nõmmel, Põhja-Tallinnas, Mustamäel, Lasnamäel ja Kesklinnas.

Tallinna noortekeskuste noorsootöötajad korraldavad suvel tegevusi enamasti väljas ja nendes asukohtades, kuhu kogunevad noored. Noortekeskuste programm on mitmekülgne, samuti ollakse avatud sihtrühma ideedele ja ettepanekutele. Kõik noortekeskuste tegevused on lastele ja noortele tasuta, v.a linnalaagrid. Kuid piiratud võimalustega noortega arvestades pakutakse ka tasuta linnalaagreid, millest saab osa umbes 150 Tallinna noort.

Tallinna Linnamuuseumi suvisest programmist leiab vabaõhu töötoad, muuseumipäevad, fotojahi ja palju muud. Suve aitavad sisustada ka Tallinna Keskraamatukogu ja Tallinna Kirjanduskeskus. 

Täpsema info ja ajakavad leiab veebilehelt tallinn.ee/koolivaheaeg. Jälgida tasub ka Tallinna noorteinfo lehte Facebookis, kus igal esmaspäeval avaldatakse noortekeskuste nädalaprogramm, samuti oma piirkonnas asuva noortekeskuse Facebooki või Instagrami lehte ja asutuste kodulehti. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.