“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Liibanoni sadamas lendas kahe suure plahvatusega õhku 2750 tonni ammooniumnitraati (2)
05. august 2020
Scanpix

Esialgsetel andmetel sai kahes võimsas plahvatuses, mis tegid suure osa Beiruti sadamast ja selle ümbruses maatasa, surma vähemalt 73 ja kannatada üle 3700 inimese. Plahvatused olid nii võimsad, et tekitasid maavärinale sarnanevaid laineid.

Beirutis lendas eile õhku 2750 tonni ammooniumnitraati, mida hoiti sadama laos, vahendas BNS Liibanoni peaminister Hassan Diabi.

“On vastuvõetamatu, et 2750 tonni ammooniumnitraati hoiti kuus aastat laos ilma ennetusmeetmeid rakendamata,” ütles ta riikliku kaitsenõukogu istungil. “See on vastuvõetamatu ja me ei saa vaikida selles küsimuses.”

Esialgsetel andmetel sai kahes võimsas plahvatuses, mis tegid suure osa Beiruti sadamast ja selle ümbruses maatasa, surma vähemalt 73 ja kannatada üle 3700 inimese. Plahvatused olid nii võimsad, et tekitasid maavärinale sarnanevaid laineid.

USA geoloogiateenistuse USGS andmetel vastas plahvatuste võimsus maavärinale magnituudiga 3,3. Plahvatusi oli kuulda ja tunda isegi umbes 200 kilomeetri kaugusel asuval Küprosel.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaatleja
5. aug. 2020 08:53
Huvitav milline ka meil nüüd olukord ohtlike kemikaalide linnas vedamise ja ladustamisega on? Omal ajal vurasid ammoniaagirongid lausa läbi Tallinna kesklinna, jätkub see veel ikka endisel kujul või on vahepeal juba ka midagi muutunud?
arrab ajuvaba
5. aug. 2020 08:37
Arrab kui ajuvaba muide antud tegelased oskasid ülijõukas Beiruti linnas viisteist aastat kodusõda pidada tõeline debiilsuse tase. Mis siis kolm tuhat tonni lõhkeainet taevasse lennutada Beiruti sadamas arrabile köömes kitse või lammast meest või naist mis vahet.