"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Lux Express avas uue peatuse Narva südames Fama keskuse ees (0)
08. august 2020
luxexpress.eu

Narvalaste ammustele soovidele vastu tulles avas Lux Express uue kaugliinipeatuse otse Narva südames Fama keskuse ees, kust saab alates reedest Tallinna ja tagasi sõita kümme korda päevas, vahepeatustega Sillamäel ja Jõhvis.

“Kuivõrd meie narvalastest reisijad kurtsid juba aastaid, et praegune Narva bussijaam jääb nende jaoks südalinnast veidi kaugele, siis koostöös Fama keskusega otsustasime inimestele vastu tulla ja selle peatuse Narva kõige käidavamasse kohta lõpuks ise ära teha,” ütles Lux Expressi asutaja Hugo Osula.

Fama keskuse ees avatud uus peatus sündis seega täielikult erasektori initsiatiivist, kuid koostöös linnavalitsusega. Bussid jäävad peatuma ka praeguses bussijaamas Vaksali tänaval, aga Tallinn–Narva–Tallinna liini uus süda saab olema just Fama keskuse ees.

Fama ja Astri Keskuse tegevjuhi Tarmo Kleimanni sõnul on tähelepanuväärne, et uue bussipeatuse loomise ideefaasist teostuseni jõuti kõigest kahe kuuga.

“Tänu Narva linnavalitsuse kiirele ja mõistvale suhtumisele ning heale koostööle nii keskuse kui ka bussiliini inimestega sai linnarahva poolt kaua oodatud lahendus kiirelt teostatud,” lisas Kleimann.

Koos Lux Expressi bussidega liigub rongijaama ja bussijaama hoonest Fama keskusesse ka Cargobusi esindus.

Alates reedest sõidab Lux Express Tallinna ja Narva vahel taas kuni kümme korda päevas ning peatub kõikidel reisidel ka Sillamäel ning Jõhvis. Samuti taasavati Narva–Rakvere ning Rakvere–Tallinna-suunaline bussiliiklus. Kohtla-Järvelt tulevatele sõitjatele lisatakse ühendusi nii Tallinna kui ka Narva suunal.

Kuna Narva liin on Lux Expressile väga oluline, tähistati reedel selle märgiks ka Lux Expressi ja Narva Transi jalgpallimeeskonna koostöö algust. Bussifirma ja vutimeeskonna juhid allkirjastasid sponsorleppe ning külalistel oli võimalik kohtuda Narva Transi mängijatega.

Laupäevasel avaüritusel sai tutvuda Lux Expressi uusimate bussidega ning väärikaima isendiga bussifirma ajalooliste busside kollektsioonis – Ziz 127-tüüpi reisibussi maailma ainukese taastatud eksemplariga. Lisaks silmailule oli võimalik ajaloolise bussiga ka tasuta lõbusõitu teha.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.