"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PILDID: Pagulasabi pakkus taasiseseisvuspäeva puhul lõunat (1)
20. august 2020
Rene Suurkaev

"Eestis elab umbes paar tosinat türgi peret, kes on siia jõudnud kõige erinevamatel põhjustel. Mõned on tulnud õppima, teised tööle ja osad on tõepoolest ka pagulased," rääkis Eesti Pagulasabi tugiteenuste juht Anu Viltrop.

Eesti Pagulasabi kutsus eestimaalasi Telliskivi loomelinnakusse sõbralikule türgi lõunasöögile. Ühiselt maitstakse türgi roogi ning õpitakse üksteist kunsti ja jutu käigus paremini tundma.

Vaata galeriid (15)

“Eestis elab umbes paar tosinat türgi peret, kes on siia jõudnud kõige erinevamatel põhjustel. Mõned on tulnud õppima, teised tööle ja osad on tõepoolest ka pagulased. Teame oma kogemusest, et tegemist on ääretult külalislahke rahvaga, kellel on ka väga põnev köök. Seepärast jõudsimegi mõttele tähistada Eesti taasiseseisvumispäeva ühise lõunasöögiga,” seletas idee tausta Viltrop.

“Me teame, et 20. august on eestlaste jaoks oluline, ning me tahame seda tähistada koos Eesti elanikega – samamoodi nagu me soovime nendega suhelda,” kommenteeris sotsiaalse ettevõtte Siin ja Sääl projektiassistent Celal Yıldırım, kes valmistab üritusel Lähis-Idas ja Kaukaasias levinud pitsa laadset lahmadžuni.

Lisaks maitsvale söögile saab tantsida ja muusikat kuulata. Samuti luuakse koos kunstniku, kokkade ja sööjatega poeetiline kangamaaling, millega tänatakse Telliskivi võõrustamise eest. Üritusse panustavad muusikaliste etteastetega armeenia päritolu Maka Voskanyan, kes mängib puhkpille švi ja sring, ning kasahhi päritolu laulja Ayan Sagymbay.

Üritusel on võimalik teha annetus Beiruti plahvatuses ohvrite heaks. Raha kogutakse, et pakkuda tuge peredele, kelle kodud said plahvatuses kannatada, ning osta inimestele toitu. Annetada saab ka Eesti Pagulasabi kodulehel.

Peresõbralikul tasuta lõunasöögil pakutakse süüa umbes 50–100 inimesele, ent vajalik on eelregistreerimine, et teada, paljudele inimestele lahmadžuni valmistada. Üritus toimub Telliskivi loomelinnaku keskplatsil, 20. augustil, kell 13–15.

Lõunasööki korraldavad Türgi kogukond, sotsiaalne ettevõte Siin & Sääl ja Eesti Pagulasabi. Rohkem infot leiab Facebookist ja kodulehelt.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

MTÜ Eesti Pagulasabi
21. aug. 2020 10:04
Kes või mis on nn Eesti Pagulasabi MTÜ kas antud moodustisel on mingi seos Eesti riigiga riiklike institutsioonidega teab keegi? Momendil siis Ottomanide Kõrge Porta tuntud ka Türgi Vabariigina sultan Erdogani Portaga loomulikult siis koondamas jõude Vahemere Idaosas ja Tripolitaania rannikul sõdadest Süürias, Iraagis ja Jeemenist rääkimata. Tohutu sõjaline jõud kohekohe siis Euroopa kõik täpselt sama nagu ennegi Viini alla ja kahel korral. Euroopa päästis Jan Sobieski ja Poola husaaride vaprus ja ainult teadmiseks. Ottomanidega tuleb klaarida mitte turke toita Telliskivis.