"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laupäeval kõlav missa on pühendatud koduvägivalla all kannatanuile (0)
22. august 2020
Albert Truuväärt

Tallinna Jaani kirikus tuleb laupäeva õhtul esiettekandele Maria Fausti kooriteos „Maarja missa“ - teos valmis kammerkoori Collegium Musicale tellimusel ja on pühendatud kõigile koduvägivalla all kannatanuile.

Kontserdi tulu läheb MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskusele õigusabi paremaks korraldamiseks.

Teadaolevalt on iga teine vägivallakuritegu Eestis seotud perevägivallaga. Eelmisel aastal registreeriti üle 4100 perevägivallakuriteo. „Tõenäoliselt suurendab seda numbrit tänavu veelgi isolatsiooni nõudnud koroona-kevad,“ ütles dirigent Endrik Üksvärav.

„Tegemist on väga valusa teemaga, enamaltjaolt suletud teemaga, mis teeb lahenduste leidmise ülimalt keeruliseks. Kuid seda enam peab sellest rääkima, et tekiks julgus muutusteks. Abi ja nõu küsimine on juba suur samm edasi. Antud teosega soovime omaltpoolt teemale tähelepanu pöörata, tehes seda meile omaselt – läbi muusika“.

„Alandamine, mõnitamine, sihilik solvamine, ahistamine, kiusamine, verbaalne ja füüsiline vägivald on olnud meie ühiskonna tülgastav osa. Vägivald ei tunne geograafilisi, ideoloogilisi ega ka seisuse piire,“ ütles helilooja Maria Faust. „Mitte ükski raamat, religioon ega ka kahjuks see muusikateos ei suuda lõpetada sõda meis endis. Lootus on, et see teos pakub lohutust ja veidi usku, et ühel päeval lõikab inimkond end lahti põhjuste ja tagajärgede ketist. “Maarja missa” on pühendatud Eesti naistele, kes on kaotanud läbi vägivalla,” lisas Faust. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.