"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Ratas: Eestis võib autopesijast peaminister saada (1)
22. august 2020
Mats Õun

"Me peame vankumatult seisma meie põhiseaduse ja kõigi Eestimaa inimeste õiguste eest," ütles Ratas Keskerakonna kongressil. "Meie Eesti on riik, kus autopesijast võib saada peaminister."

Peaminister Jüri Ratas rõhutas oma kõnes Keskerakonna kongressil inimõiguste ja võrdsete võimaluste tähtsust ning ütles oma varasemale tööelule viidates, et Eesti on riik, kus autopesijast võib saada peaminister, vahendab ERR.

Ratas asutas 1999. aastal autohooldusega tegeleva osaühingu Värvilised ja oli kolm aastat selle tegevjuht.

Ratas rõhutas oma kõnes, et Eestis peavad kõigil inimestel olema võrdsed õigused ja võimalused olenemata nende päritolust, rahvusest või seksuaalsest sättumusest.

“Meil tuleb tegutseda ja näidata, et Eesti Keskerakonnal on omade ja võõraste asemel ainult, ma rõhutan ainult meie inimesed,” rääkis Ratas.

“Keskerakonna tugevus on alati olnud meie võime erinevaid inimesi ühendada, ehitada sildu äärealade ja keskuste vahel, eesti ja vene keelt kõnelevate inimeste vahel, madala ja kõrge sissetulekuga inimeste vahel, noorte ja vanade vahel,” lisas Ratas.

Ratas kinnitas inimõiguste tagamise tähtsus ning viitas selle juures Valgevenes toimuvale, kus rahvas nõuab võltsitud presidendivalimiste järel uute ja ausate valimiste korraldamist.

Kliimapoliitikast rääkides kinnitas Keskerakonna esimees, et Eesti eesmärk peab olema saavutada 2050. aastaks kliimaneutraalsus.

Lisaks ütles ta, et Keskerakond tuleb välja tervikliku sotsiaalhoolduse süsteemi algatusega.

Laupäeval peetaval Keskerakonna XVIII kongressil kandideerib esimeheks praegune juht Jüri Ratas, juhatusse kandideerib kokku 32 inimest.

Vaata videot kongressilt SIIT!

Vaata galeriid (101)

Keskerakonna juhatuse liikmekandidaate on Jaak Aab, Taavi Aas, Vadim Belobrovtsev, Enn Eesmaa, Helmut Hallemaa, Vsevolod Jürgenson, Jaanus Karilaid, Tanel Kiik, Andrei Korobeinik, Siret Kotka, Marek Kullamägi, Mihhail Kõlvart, Lauri Laats, Ando Leps, Oliver Liidemann, Valeri Lõõnik, Aadu Must, Kersti Männik, Alar Nääme, Anneli Ott, Ivar Raig, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Vladimir Svet, Tiit Terik, Yana Toom, Jaan Toots, Ester Tuiksoo, Marika Tuus-Laul, Janika Usin, Eha Võrk ja Gert Üprus, edastas erakond.

Keskerakonna põhikirja kohaselt kuuluvad automaatselt juhatusse erakonna volikogu ja riigikogu fraktsiooni esimees – mõlemal kohal on praegu Kersti Sarapuu – ning noortekogu esimees, kelleks praegu on Kea Kohv. Juhatus võib olla maksimaalselt 18-liikmeline.

Keskerakonna aukohtu esimeheks kandideerivad Avo Keel, Kalle Klandorf, Harri Lugu, Peeter Mardna ja Vladimir Šokman. Keskerakonna revisjonikomisjoni liikmekandidaadid on Maidu Aimse, Enn-Toivo Annuk, Kalle Jõks, Ruth Jürgens, Aino Kiiver, Arno Kirsimägi, Andres Kollist, Ülo Kotkas, Meelis Kurgpõld, Olev Raju, Riho Rõõmus, Marko Šorin, Aivo Toomistu, Eingard Tops ja Reet Trei.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaatleja
22. aug. 2020 15:48
Kui just ei hakata koolitama kõrgkoolides autopesijaid. Aga vaat diplomeeritud lollist võib Eestis küll peaminister saada!