"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäe päevad täna: ekskursioonid Laagna ja Uuslinna asumitesse ning puhkpilliansambli Brassical kontsert (0)
26. august 2020
Albert Truuväärt

Täna, 26. augustil kutsuvad Lasnamäe Päevad tutvuma Laagna ja Uuslinna asumite ajalooga ning nautima puhkpilliansambli Brassical esinemist Pae promenaadil.

Täna kell 18.00 kohtume KUMU ülemises parklas, et minna retkele Uuslinna ja Kurepõllu asumitesse. Ekskursioon toimub vene keeles, selle viib läbi giid Maria Smorževskih-Smirnova Jalutuskäigu ajal heidame pilgu Valge, Punase ja Lasnamäe tänava ajaloolistele trassidele, Peetri ja Uuslinna kanalitele, Valgele aga natuke ka Punasele tulejaamale ning vana raadiosaatejaamale. Käime läbi Uuslinna peavahihoone ja raadiojaama antennimasti ankrukivi juurest.

Kell 18.30 kohtume Saarepiiga sillal Laagna poe juures, et teha tiir ümber Laagna asumi. Ekskursioon toimub eesti keeles, selle juhendab retkejuht Peeter Pihlak. Ekskursiooni käigus tutvume linnaosa 70– 80ndate planeeringuga ja arhitektuuriliste lahendustega; räägime Laagna tee ehitusest; saame teada, miks said linnaosa sillad just need nimetused; meenutame, milliseid filme näidati kinos Lindakivi ning kus, saates ajateenijaid teenistusse, nutsid tüdrukud silmad peast.

Kell 19.00 esinevad, nagu nad ise end nimetavad – komöödiline puhkpilliansambel – Brassical. Kvartett esitab eesti ja maailmahitte viisil, mis ei jäta kedagi ükskõikseks. Kontsert toimub vabas õhus. Vaatamata soojale aastaajale soovitame riietuda vastavalt ilmale ja kaasa võtta kampsun ning vihmavari.

Lisateavet Lasnamäe päevade ürituste kohta saab linnaosavalitsuse kodulehelt või Facebooki lehelt.

Lasnamäe päevade üritused on kõigile tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.