"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnamuuseum kutsub nii Muuseumi- kui Kultuuriööle (0)
26. august 2020
Ilja Matusihis

Tule tähista laupäeval, 29. augustil koos Tallinna Linnamuuseumi filiaalidega nii kevadel ära jäänud Muuseumiööd kui ka Tallinna Kultuuriööd! Tallinna Linnamuuseumi filiaalid on sel laupäeval, 27. augustil külastajatele tasuta avatud alates kella 14, üritustel on võimalik osaleda vanalinna filiaalides kuni kella 23ni. Tänavu kutsutakse kõiki tasuta ekskursioonidele vanalinnas, Kalamajas ja Kadriorus.

KIEK IN DE KÖKI KINDLUSTUSTEMUUSEUM

15.00 Linnaretk teemal “Kriminaalne Tallinn” (vene keeles). Algus Kiek in de Kökis, Komandandi tee 2. Eelregistreerimine marina.fanfora@tallinnlv.ee

16.00 Linnaretk teemal “Kriminaalne Tallinn” (eesti keeles). Algus Kiek in de Kökis, Komandandi tee 2. Eelregistreerimine marina.fanfora@tallinnlv.ee

FOTOMUUSEUM

17.00 Mänguline ülepildistamise fotoretk Ajapaik.ee rakenduse abil vanalinna põnevamate ajalooliste fotode põhjal. Räägime lugusid vanalinnas toimunud sündmustest ja vaatame ajaloolisi fotosid, kuhu sündmus on talletunud. Õpime tundma rakenduse hingeelu. Igal osalejal võiks kaasas olla isiklik internetiühendusega nutiseade. Koguneme Fotomuuseumi ees.

PEETER I MAJA

NB! Peeter I maja on Muuseumiööl suletud hoone kliimatundlikkuse tõttu. Palume lahkelt võtta osa ekskursioonidest Kadrioru pargis!

18.00 Ekskursioon “Kadrioru pargi lugu” (vene keeles). Alustame enda põnevat teekonda Peeter I maja eest. Registreerimine gruppidesse kohapeal, osalemine tasuta. Tuuride kestus 60–90 min.
19.00 Ekskursioon “Kadrioru pargi lugu” (eesti keeles). Alustame enda põnevat teekonda Peeter I maja eest. Registreerimine gruppidesse kohapeal, osalemine tasuta. Tuuride kestus 60–90 min.

KALAMAJA MUUSEUM

18.00 Kalamaja lastetuur. Kalamaja lastetuur tutvustab mängulisel teel Kalamaja ja Tallinna ajalugu. Kuidas on Kalamaja nime saanud? Millega on siin piirkonnas tegeletud? Mis iseloomustab Kalamaja arhitektuuri? Milline oli ja on kohalike laste elu? Algus Kalamaja muuseumi eest, Kotzebue 16. Tuur sobib kogu perele, kestab umbes tunni ja on kõigile tasuta!

19.00 Kalamaja salatuur. Algus Kalamaja muuseumi eest, Kotzebue 16. Kes teeb? Kuhu teeb? Mis on Kalamaja saladused? Tule kohale ja saad teada! Tuur sobib kogu perele, kestab umbes tunni ja on kõigile tasuta! NB! Registreerimine ei ole vajalik.

20.00 Kalamaja aastal 1927. Linnaretkel suundume taas sügisel Kalamaja tänavatel olnud välinäituse „Kuhu ühtegi päikesekiirt ei paista“ radadele. Tutvume fotoreporteri Hans Soosaare 1920. aastatel jäädvustatud pildiseeriaga Kalamaja kasinatest korterioludest ja teeme ajarännaku 90 aasta tagusesse argiellu. Milline oli eluolu keldrikorterites? Mis vaevas ja rõõmustas tolleaegseid Kalamaja elanikke? Algus Kalamaja muuseumi eest, Kotzebue 16. Tuur sobib kogu perele, kestab umbes tunni ja on kõigile tasuta!

22.00 Kalamaja kummitustuur. Kordame publiku nõudmisel Kalamaja kummitustuuri! Kas Kalamajas kummitab? Millised on kõige hirmutavamad ja õõvastavamad paigad? Millised lood-legendid pärinevad siit ning on seotud Kalamajaga? Paljud lood on kogunud Kalamaja muuseum eakatelt kalamajakatelt. Algus Kalamaja muuseumi eest, Kotzebue 16. Tuur sobib kogu perele, kestab umbes tunni ja on kõigile tasuta!

LASTEMUUSEUM MIIAMILLA

Lastemuuseum Miiamilla on Muuseumiööl avatud kuni kella 21ni.

Lastemuuseumi ajatud mängud (Lastemuuseum Miiamilla hoovis)
Kell 18.00–18.15, 19.00–19.15, 20.00–20.15: 1930. aastate stiilis võimlemise lõbusad veerandtunnid.

TALLINNA LINNAMUUSEUMI ÜHINE MUUSEUMIMÄNG:

Osale Tallinna Linnamuuseumi filiaalide ühises Muuseumiöö mängus “Vanad majad, uued ajad”
Vaata muuseumi kodulehelt/Facebookist vanemaid pilte muuseumimajast. Uuri lähemalt, kuidas on maja ajas muutunud ja kuidas mängus osaleda! Tee majast foto, kirjuta juurde, mitu erinevust leidsid ja postita vastus Facebooki või Instagrami #muuseumiöö2020 #vanadmajaduuedajad #filiaalinimi hiljemalt 30.08!
Mängus osalejate vahel loosime välja muuseumipileteid!

Kava leiadka muuseumi kodulehelt, Kultuuriöö ja Muuseumiöö lehelt

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.