"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Tallinn kingib Helsingile ja Tallinna Sadamale suitsukonide tarvis mõeldud prügikasti (0)
27. august 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Olukorras, kus 50% Läänemere plastprügist moodustavad sigaretikonid ning 80% neist jõuab merre maismaalt, on sellised prügikastid ehk Ballot Bin´id väga vajalikud.

Tänasel Läänemere päeval tutvuvad Soome suursaadik Timo Kantola, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Valdo Kalm kell 13.30 merepüügipüüduri Seabin tühjendamisega Vanasadama Admiraliteedi basseini ääres.   

Ühtlasi annab linnapea Mihhail Kõlvart peagi Tallinna linnaruumigi tulevad spetsiaalselt suitsukonidele mõeldud prügikastid – Ballot Bin´id, Tallinna Sadamale ja Soome suursaadikule, et viimane edastaks selle kingitusena Helsingi linnapeale.  

Ballot Bin´i prügikastid on Suurbritanniast alguse saanud ettevõtmine, mille eesmärgiks on suunata inimesi konisid keskkonnahoidlikult ära viskama. Olukorras, kus 50% Läänemere plastprügist moodustavad sigaretikonid ning 80% neist jõuab merre maismaalt, on sellised prügikastid ehk Ballot Bin´id väga vajalikud. Teiste linnade kogemus on näidanud, et nende kasutuselevõtt on vähendanud konireostust olenevalt asukohast 50-80%. Ballot Bin´i koniprügikaste leiab täna näiteks Berliinist, Kopenhaagenist, Viinist, Dublinis ja Bratislavast. 

Mereprügipüüdur Seabin paigaldati Tallinna Vanasadamasse k.a. juuli algul. Tegemist on pilootprojektiga, püüdur jääb sadamasse septembri lõpuni. Projekt sai teoks tänu Tallinna, Helsingi linna ja Wärtsilä korporatsiooni koostööle.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.