"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
JÄRVELAID: mulle jäid lahendada täitmata lubadused (0)
31. august 2020
Ilja Matusihis

"Meile on oluline, mida nt Kalamaja, Sitsi või Kopli elanikud ühest või teisest küsimusest arvavad. Seetõttu ongi meil käidavatesse kohtadesse üles seatud linnaosavanema välikabinet ajal, kui inimesed tulevad töölt," rääkis Põhja-Tallinna linnaosavanem Peeter Järvelaid. 

Inimesed usuvad neid lubadusi ja küsivad meie käest nende täitmise kohta. Kaljulaid andis linnaosavanemana lubadusi, mida ta ei kavatsenudki täita, sest ühtegi kirjalikku jälge neist pole. Ma ei saa lahendada probleeme, kui linnaosas pole ühtki dokumenti, et midagi on toimunud või peaks toimuma. Kodanikke on hoitud teadmatuses.

Loomulikult pole meil selle vastu midagi, et lapsevankriga peab olema võimalikult mugav liikuda. Samas ei saa me vastandada jalgrattureid-tõuksisõitjaid ja autojuhte. Nad on kõik linnaosa elanikud, kel on hääleõigus.

Selline konflikti otsimine väidetega, et koristame kõik autod ära, on häbiväärne. Samuti peame tänavate kitsamaks ehitamisel peaks arvestama pääste- ja prügiautodega. Linnaosa teeb kõik selleks, et kõigi põhjatallinlasega arvestataks, kui tehakse ümberehitusi. Olen õnnelik, et minu linnaosa vanemaks saamisele andsid kõik erakonnad minu poolt hääle. Meie linnaosakogus on kõik erakonnad esindatud, kellega regulaarselt kokku saame ja asju arutame. Kedagi ei tõrjuta kõrvale. Elanike muredega tegelevad abilinnapead, kantslerid, spetsialistid politseinikud jt.

See, mida me Kaljulaidi artiklist lugeda võime, juba toimub. Arutame asju ka linnaosa elanikega koos, nt tekitasime juurde parkimiskohti, viies tänavalt ära romusid. Meile on oluline, mida nt Kalamaja, Sitsi või Kopli elanikud ühest või teisest küsimusest arvavad. Seetõttu ongi meil käidavatesse kohtadesse üles seatud linnaosavanema välikabinet ajal, kui inimesed tulevad töölt. Lähme kohtadesse, kus inimestel on mingid mured, ja kuulame neid. Paneme kõik küsimused kirja ja vastame neile. Koroonaajal ei ole tark koguda inimesi linnaosavanema ukse taha. 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.