“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Tänak läheb Rally Estonia viimasele võistluspäevale vastu liidrina (0)
06. september 2020
Svetlana Aleksejeva

Valitsevad maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja (Hyundai) lähevad Rally Estonia viimasele võistluspäevale vastu liidritena.

FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp Rally Estonia jätkus laupäeval kümne kiiruskatsega, millega läbiti 146,40 kilomeetrit.

Eesti rallifännidel on päeva lõppedes põhjust rõõmustada, kui päeva teisel katsel liidriks tõusnud Tänak ja Järveoja lõpetasid avapäeva 11,7 sekundilise eduga tiimikaaslaste Craig Breeni ja Paul Nagle ees liidrina. Kolmandana jätkavad prantslased Sebastien Ogeir ja Julien Ingrassia (Toyota).

Eesti rallipaari suured konkurendid belglased Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul katkestasid kolmandalt kohalt, kui rööpas teelt välja lennates sai viga nende auto tagavedrustus

“Peale pikemat pausi naases WRC sari täna tagasi korraliku vaatemänguga ja kindlasti on see eriline tunne, kui saame seda teha kodustel teedel. Osadel katsetel pingutasin rohkem, et saada vahet sisse. Pärastlõunased katsed oli kohati päris rajud. Väga paljunõudev ja keeruline päev oli ja on tunne, et nagu oleks sõitnud terve ralli,” ütles Tänak Hyundai Motorsport pressiteenistuse vahendusel.

R5 autode arvestuses tegid väga tugeva päeva Egon Kaur ja Silver Simm (Škoda Fabia R5), kes alustasid päeva nende masinate arvestuses liidrikohale tõustes. Päeva esimene pool oli neile üsna sündmusterohke, kuid vaatamata sellele hoidsid nad lõunaks oma arvestuse teist kohta Oliver Solbergi ja Aaron Johnstoni (Škoda Fabia R5) järel. Samadel positsioonidel ka päev lõpetati, Kauri ja Simmi kaotus Solbergile ja Johnstonile on 17,8 sekundit.

Junior WRC sarjas teevad Rally Estonial oma lennukat debüüti MM-sarjas Robert Virves ja Sander Pruul, kes on esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega sõidetavas klassis liidrikohal. Hästi alustanud Ken Torn ja Kauri Pannas lõhkusid seitsmendal katsel ühe ja järgmisel teise rehvi. Kaasas oli paraku vaid üks varurehv ja nii pidid Torn ja Pannas ralli selleks päevaks katkestama.

Virves ja Pruul lähevad viimasele päevale vastu 11,2 sekundilise eduga lätlaste Martins Sesksi ja Renars Francise ees.

Pühapäeval sõidetakse kokku kuus kiiruskatset, kogupikkusega 84,94 kilomeetri. Kõik kiiruskatsed, kaasa arvatud viimane, Power Stage kus antakse katse viiele kiiremale lisapunkte, on nähtavad otseülekandes Kanal 2 ja Kanal 12 ning postimees.ee vahendusel. Esimene katse stardib kell 7.35 ja Power Stage’ile stardib esimene auto kell 13.18

Rally Estonia on esmakordselt Eestis toimuv FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse 4.-6. septembril Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.