"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koroonaviirus levib praegu enamasti noorte seas (0)
09. september 2020
Rene Suurkaev

"Haigust põetakse läbi kergemini ja kiiremini. Kas see on just mutatsiooni või viiruse mõne muu omaduse põhjal, seda ei ole teaduslikult veel tõestatud," rääkis Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma. Viroloogiaprofessor Irja Lutsar lisas, et noored põevad küll viirust vanematest inimestest kergemalt, kuid jõuavad seda neist märksa laialdasemalt levitada.

Koroonaviirus levib meditsiiniasjatundjate hinnangul praegu enamasti noorte seas, kes põevad seda vanematest inimestest kergemalt, kuid levitavad agaramalt, vahendas BNS eilset ETV uudistesaadet “Aktuaalne kaamera”.

Härma ütles, et Eestis tekitavad koldeid sissetoodud haigusjuhud ning trendi on näitamas peo-, klubi ja baarikolded. Eestis pole viiruse üleriigilist levikut, vaid on puhangud. Praegu on valupunktiks saanud Tallinn. Haiglaravil on seitse inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi.

“Oleme märganud ja seda on ka Euroopas täheldatud, et haigust põetakse läbi kergemini ja kiiremini. Kas see on just mutatsiooni või viiruse mõne muu omaduse põhjal, seda ei ole teaduslikult veel suudetud tõestada,” rääkis Härma.

Lutsar ütles, et kahtleb selles, et viirust muteerumise tõttu kergemalt põetakse. Ta lisas, et kui kevadel nakatusid rohkem vanemad inimesed, siis nüüd nooremad.

Ka Härma ütles, et haigestuvad enamasti nooremaealised, kelle seas pole rasket haigestumist nii sageli kui vanemaealiste seas, kel on tihti mitmeid kroonilisi haigusi. Lutsar lisas, et noored põevad küll viirust vanematest inimestest kergemalt, kuid jõuavad seda neist märksa laialdasemalt levitada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.