"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO: vaatamata turismisektori suurele langusele siseturism kasvab (0)
09. september 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Tavapäraselt väga siseturismi lembeses Soomes tuli juulis lisaks välisturismi suurele langusele kaks protsenti miinust ka siseturismis," rääkis EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) teatel on Eesti turismisektorit rängalt tabanud languse taustal hakanud kasvama siseturism, vahendas BNS.  

Esmaspäeval avaldatud statistikaameti andmetel kasvas Eestis majutusettevõtetes ööbinud siseturistide arv tänavu juulis eelmise aasta sama kuuga võrreldes 8 protsenti ja nende ööbimiste arv 7 protsenti.

“Tegime erandkorras kõrghooaja kampaania siseturistidele ja kõrvutades kampaania mõju-uuringu tulemusi reaalsete turismitulemustega on nende vahel näha seost,” ütles Lepik.

“Saime ühiselt turismipiirkondadega kõrghooajal enamikus Eesti maakondades raskele ajale vaatamata siseturismi kasvama. Näiteks tavapäraselt väga siseturismi lembeses Soomes tuli juulis lisaks välisturismi suurele langusele kaks protsenti miinust ka siseturismis,” lisas ta.

Nagu juunis, nii ka juulis lisandus siseturistide ööbimisi kõige enam Pärnus ja seejärel Ida-Virumaal. Mõlemas paigas püstitati rekord: Pärnus kasvasid siseturistide ööbimised võrreldes senise rekordiga 53 protsenti, Ida-Virumaal 39 protsenti.

Lisaks Pärnule ja Ida-Virumaale kasvasid siseturistide ööbimised juulis ka 30 protsenti Tartus ning 20 protsenti Saare ja Valga maakonnas. Siseturistide ööbimised Tallinnas vähenesid aga 36 protsenti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.