"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Viking Line’i erireisid viivad jõulueelsele Ahvenamaale (0)
14. september 2020

Viking Line'i kahel jõulukruiisil saab tutvuda Ahvenamaa pühadeks valmistumise traditsioonidega kas Jan Karlsgårdeni vabaõhumuuseumi jõuluturul 28. novembril või Mariehamni jõuluturul 5. detsembril.

Viking Gabriella teeb novembri lõpus ja detsembri alguses erikruiisid Tallinnast Mariehamni. Mõlemal nädalavahetusel on Ahvenamaal jõuluturg. 

Viking Line’i kahel jõulukruiisil saab tutvuda Ahvenamaa pühadeks valmistumise traditsioonidega kas Jan Karlsgårdeni vabaõhumuuseumi jõuluturul 28. novembril või Mariehamni jõuluturul 5. detsembril. 

Advendiajale eelneval laupäeval peetakse Ahvenamaal niinimetatud väikeseid jõule. See on vana traditsioon, mida tähistatakse väikese kuuse ja hea toiduga. Ahvenamaa vanima, Jan Karlsgårdeni jõuluturu külastamine on tähtis osa jõulueelsetest pidustustest saarestiku peredele. Nii siseruumides kui ka õues on laudadel käsitöö, omavalmistatud küünlad, jõulukaunistused, maiustused, kodus küpsetatud leib. Hea elamuse saab muuseumi piirkonnas kaunite vanade hoonete vahel ringi käies ja sealset atmosfääri nautides.  

Mariehamni jõuluturgu peetakse 5. detsembril. Kohal on umbes 80 müüjat ja sealt leiab kõike alates pärgadest, kodustest küpsetistest, oma meisterdatud ehetest ja kaunistustest liha, kala, taimse toidu, jõulukommi, mee ja hulga muude jõulukaupadeni. 

Ahvenamaal on võimalus osaleda ka giidiga ekskursioonil saarestiku peamiste vaatamisväärsuste juurde. Kes läheb autoga, saab iseseisvalt tuuri teha. 

Gabriella erikruiis väljub Tallinnast reedel (27.11 ja 4.12) kell 20.30 ja saabub Ahvenamaale järgmisel hommikul kell 9.10. Tagasiteed alustab laev sama päeva õhtul kell 16.00 ning jõuab Tallinnasse pühapäeval (29.11. ja 6.12) kell 9.00.

Lisainfot vaata siit

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.