"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Laste lugemisprogramm "Suvi raamatuga" lõpeb veebiüritusega (0)
18. september 2020
Albert Truuväärt

Tallinna Keskraamatukogu poolt esmakordselt digitaalselt läbi viidud lugemisprogramm "Suvi raamatuga" oli edukas – programmiga liitus 287 last, kellest lõpuni jõudis 196.

Lugemisprogrammi lõpuüritus toimub 22. septembril kell 14 Zoomis, täpsema info saavad lõpetajad e-kirja teel. Kõigile lugemisprogrammi lõpetajatele saadab raamatukogu postiga koju auhinna.

Seitsmeteistkümnendat korda toimunud lugemisprogrammi jooksul lugesid lapsed võrreldes eelmise aastaga rohkem raamatuid – kokku 3110 raamatut. Innukamad osalejad lugesid koguni üle 90 raamatu. Tagasisidena saadeti loetu ainetel joonistus või foto paigast, kus loeti. Põnevamad kohad olid näiteks batuudil, kiigu ja kännu peal, puu otsas ja telgis.

Traditsiooniliselt sai lugemisvara valida nii eesti- kui venekeelsete lasteraamatute hulgast. Eestikeelsetest raamatutest osutusid kõige menukamateks Andrus Kivirähk “Tont ja Facebook”, Kadri Hinrikus “Tohuvabohu” ja Jon Agee “Elu Marsil”. Venekeelsetest raamatutest olid kõige populaarsemad Nick Sharratt “Отличная работа для кота и короля”, Annette Herzog “А кота спросить забыли?” ja Aleksandra Kalinina “Детективы из 4 “А”. Дело о ниндзя и другие тайны”.

Valikut lugemisprogrammi laekunud joonistustest saab alates 30. septembrist vaadata Tallinna Keskraamatukogu lastelehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.