"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Läti ekspert: üheski Balti riigis pole COVID-19 kontrolli alt väljas (0)
20. september 2020
Ilja Matusihis

Kõigis Balti riikides on üle 80 protsendi uute COVID-19 juhtumite puhul teada nakatumise päritolu, mis kinnitab, et haigus ei ole kontrolli alt väljunud, ütles pühapäeval Läti haiguste ennetamise ja kontrolli keskuse (CDC) osakonnajuhataja Jurijs Perevoščikovs BNS-le. 

Ta ütles, et Leedus ja Eestis on 83-85 protsenti uutest avastatud juhtumitest pärit tuntud nakkusahelaist ja selline kontaktide kaudu tuvastamine näitab epidemioloogilise seire edukust.

Ka on Lätis 83 protsenti juhtumitest pärit varem tuntud levikuahelatest.

“Praegu me ei saa öelda, et Leedus või Eestis on tegemist massilise kontrollimatu viiruse levikuga, kuid iga uus avastatud juhtum suurendab võimalust, et lähemas tulevikus võib haigus laiemalt levida,” ütles Perevoščikovs.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.