"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uurijale ütluste andmisest keeldumine pikendas allilmaliidri karistust (0)
21. september 2020
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

Süüdistuse järgi tegeles Kemerovo kuritegelik ühendus narkokuritegude ja väljapressimistega ning pakkus kuritegeliku taustaga ärimeestele oma kaitset.

Tallinna ringkonnakohus pikendas vanglas peksa saanud, kuid selle kohta kannatanuna ütluste andmisest keeldunud niinimetatud Kemerovo grupeeringu juhi Vjatšeslav Gulevitši vanglakaristust, vahendas BNS. 

Ringkonnakohus tühistas maakohtu otsuse Gulevitši õigeksmõistmises ning mõistis ta uue otsusega süüdi ja karistas teda kuue kuu pikkuse vangistusega, mis liideti juurde talle kuritegeliku ühenduse juhtimise eest varem mõistetud kaheksa-aastasele vangistusele. 

Süüdistuse järgi ei andnud Gulevitš kannatanuna ütlusi juhtumi kohta, kus mullu 14. juunil ründas teda Tallinna vanglas kaasvang Erik Kruusimägi ja tekitas talle peksmisega kehavigastusi.

Tänavu jaanuaris karistas maakohus Kruusimäge Gulevitši peksmise eest kuue kuu pikkuse vangistusega, kuid vähendas seda lühimenetluse tõttu kahe kuu võrra. Kohus liitis nelja kuu pikkuse vangistuse juurde Kruusimäele topeltmõrva eest mõistetud 20-aastasele vangistusele.  

Tänavu mais mõistis maakohus Gulevitši süüdi kuritegeliku ühenduse juhtimise eest kaheksaks aastaks vangi. Koos temaga said karistuse tema jõuku kuulunud seitse meest ning juba varem kokkuleppemenetluses kuus meest.

Süüdistuse järgi tegeles Kemerovo kuritegelik ühendus narkokuritegude ja väljapressimistega ning pakkus kuritegeliku taustaga ärimeestele oma kaitset. Gulevitši võttis kinni Hispaania politsei 2017. aasta augusti alguses Malaga provintsis Mijases ning juba kuu aega hiljem toimetati ta sealt Eestisse, kus ta vahistati.

Vennad Erik Kruusimägi ja Sten Kruusimägi mõistis kohus mullu veebruaris pikaks ajaks vangi ööklubis Poseidon toimund topeltmõrva eest. Erik Kruusimägi sai 20-aastase ja Sten Kruusimägi 15-aastase vangistuse.

Süüdistuse järgi läksid vennad Kruusimäed 2017. aasta 16. jaanuaril ööklubis Poseidon ühise napsitamise käigus tülli Kemerovo kuritegeliku grupeeringuga seostatud Lauri Merimaaga ja Sergei Permanoviga ning tüli päädis viimaste mõrvamisega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.