“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Koolinoorte ideekonkurss "Mina suudan" ootab noorte ideid (1)
22. september 2020
Mats Õun

"Ühiskondlikult aktiivsed ja tundliku närviga kodanikud aitavad võimendada nõrgemate hääl ja avada erinevate kogukondade vajadusi," ütles rahvastikuminister Riina Solman.

Koolinoorte ideekonkurss “Mina suudan” ootab alates kolmapäevast kuni 14. oktoobrini noorte ettepanekuid neid enim puudutavatest probleemidest ja nende lahendustest, vahendas BNS. 

Solman kommenteeris konkursi vajalikkust öeldes, et kodanikuühiskonnal on oluline roll ühiskonnas ja noorte pealekasv selles on oluline. “Ühiskondlikult aktiivsed ja tundliku närviga kodanikud aitavad võimendada nõrgemate hääl ja avada erinevate kogukondade vajadusi. Noorte järelkasv on siin ülioluline, sest noored kannavad edasi meie väärtusi ning on oluline lüli vabaühenduste jätkusuutlikkuses,” ütles Solman.

Ideid saab esitada 14. oktoobrini Teeviida portaalis. Ideekonkurss toimub eraldi 6.-9. ja 10.-12. klassi õpilastele. Mõlemast vanuseklassist selgitatakse lõpuks välja kolm parimat võistlusideed. Auhinnad annab rahvastikuminister võitjatele üle kodanikupäeva pidulikul tunnustusüritusel 24. novembril Tallinnas. 

Koolinoorte ideekonkurss toimub sel aastal teist korda. Konkursiga soovitakse innustada noori mõtlema neid enim mõjutavatele probleemidele ning pakkuma neile kodanikualgatuse korras lahendusi. Konkursiga toetatakse ka õpetajaid kodanikuühiskonna ja vabatahtliku töö temaatika käsitlemisel koolitundides. 2019. aastal laekus võistlusideid konkursile ligi sada, mille tulemusel oli see Teeviida portaalis üks populaarsemaid.

“Eelmisel aastal oli auhinnatseremoonial südantsoojendav näha noori Eesti erinevatest paigust- Viimsist Kihnuni ja Väike-Maarjast Valgani. See näitas selgelt, et meil on aktiivseid ja oma kogukonda hoidvaid noori ning tublisid inspireerivaid õpetajaid üle kogu Eesti. Saame selle konkursiga neid toetada, innustada ja võimestada,” ütles Solman.

Sihtasutus Kodanikuühiskonna Sihtkapitali juhataja ja hindamiskomisjoni liige Anneli Roosalu sõnul on üheks näiteks noorte kaasamise olulisusest kogukonna teemadesse omavalitsuste juurde loodud noortevolikogud, mis annavad noortele hääle ja praktilise otsustuskogemuse. “Järeldan eelmise aasta konkursi tulemustest, et meie noortele läheb väga korda oma kodukoha ja kogukonna heaolu ning noored soovivad panustada lahenduste otsimisse ja leidmisse,” lisas Roosalu.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kuidas keegi
22. sept. 2020 19:03
https://objektiiv.ee/briti-valitsus-rahastas-koolilastele-geiseksi-opetavat-mangu/