"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
VIDEO! Lasnamäe tuletab meelde: koer olgu rihma otsas (0)
24. september 2020
Lasnamäe LOV

Täna, 24. septembril käivitas Lasnamäe linnaosa valitsus koostöös Ida-Harju politseijaoskonnaga kampaania "Rihmaga on turvaline". Kampaania tulemusel valmisid piirkonna jalakäijate- ja pargiteedel erksad märgistused, mis tuletavad meelde koertega avalikes kohtades jalutamise reegleid.

“Aeg-ajalt saab linnaosavalitsus murelikelt elanikelt teateid koertest, kes jalutavad ilma rihmata. Selline omaniku hoolimatu suhtumine neljajalgsete pidamise reeglitesse võib kaasa tuua mitte ainult materiaalse kahju tekitamist, vaid kateiste jalutajate ja lemmiklooma vigastamist. Seetõttu poleks üleliigne tuletada meelde, et avalikes kohtades, välja arvatud koerteväljakutel koeraga jalutades  tuleks panna loom rihma otsas,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kampaania “Rihmaga on turvaline” raames värvitakse kõnniteedele vastavad piktogrammid, eesmärgiga juhtida koeraomanike tähelepanu ning tuletada meelde rihmastada oma lemmikloom. Kahekeelsed piktogrammid, millel on kujutatud jalutusrihma lõugade vahel hoidev koer, joonistatakse esialgu linnaosa pargiteedele ja koerteväljakute vahetusse lähedusse. Kokku tehakse Lasnamäel ligi 40 vastavat piktogrammi.

Vastavalt Tallinnas loomade pidamise reeglitele peab koer olema avalikus kohas alati rihma otsas. Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul.

“Lahtiselt jalutavate või lahti pääsenud loomadega puutub politsei endiselt sageli kokku. Kõige enam juhtumeid on just koertega. Kuna lahtiselt jalutav koer võib sattuda õnnetusse või põhjustada seda ka ise, kutsub politsei üles jalutama oma loomaga rihmastatult. Nii on kõigi turvalisus tagatud ja nii on ka koeral kindlam ja turvalisem olla. Looma omanik aga peaks endale alati meelde tuletama, et kõik, mis tema lemmikuga juhtub või on lemmiku poolt põhjustatud, on just tema vastutusel,” ütles Ida-Harju politseijaoskonna juht Roger Kumm.

Juhul, kui koer ründab inimest, peab viivitamatult abi kutsuda, helistades hädaabinumbril 112.

Kokku on Tallinnas 20 koerte jalutusväljakut, neist 5 asuvad Lasnamäel – aadressil Vormsi 5, Liikuri 56 ning Kivila, Tondiloo ja Pae parkides.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.