"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO: Paljassaarde kerkib nüüdisaegne loomekompleks (0)
01. oktoober 2020

"See hoone iseenesest hakkab sisaldama täieliku varustusega puidutöökoda, korralikult varustatud metallitöökoda ning samuti on välitööala kraanaga, kus saab suuremate objektidega töötada," loetles Naked Island kaasasutaja Rael Artel.

Naked Islandi nimeline arendusprojekt sündis nelja kunstiprofessionaali – Rael Arteli, Flo Kasearu, Bruno Kadaku ja Tõnu Narro ühise ettevõtmisena ning vajaduspõhiselt.

“Ma ise olen kuraator ja tellin kunstikelt tihti teoseid. Väga tavapärane on olukord, et teos tuleb valmistada puukuuris või maal vanaema juures,” rääkis Artel, et professionaalseid ruume kunstnikele töötamiseks, mida saaks kasutada koos tehnikaga ja meistritega, teisi Eestis ei ole. 

Unistus töökodade kompleksist, mis oleks sisustatud, soe ning pakuks tööks vajalikke vahendeid ja tingimusi, on jõudnud faasi, kus valatud on põrandad ning oodatakse sarikapidu. Idee autorid lubavad, et juba veebruarist saab hakata ruume broneerima ning mai kuus saab hoone avatud. 

“See hoone iseenesest hakkab sisaldama täieliku varustusega puidutöökoda, korralikult varustatud metallitöökoda ning samuti on välitööala kraanaga, kus saab suuremate objektidega töötada,” loetles Artel. “Lisaks on olemas professionaalne värvikamber, kus tolmuvabalt ja tervisele ohutult töötada mürgiste värvidega ning skulptuuristuudio.”

Broneerimistingimused on paindlikud. Ruume võib rentida nii paariks päevaks kui ka paariks kuuks. Lisaks usuvad asutajad, et ühises töökojas on loometeed valla ning tõenäosus uute ideede tekkeks on suurem, kui üksi pusides. 

Kas Paljassaarest võib saada Tallinna uus loomekeskus? “Tundub, et meie oleme suunanäitajad selles regioonis, kuna meie kõrvale naabriks tuleb filmilinnak. Ma loodan, et see piirkond areneb loome-, tööstuse- või loomingulise tähe all,” rääkis Artel.

1,4 miljonit eurot maksva projekti rahastust toetavad EAS ja Luminor. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.