“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
VIDEO! Loomaaia ja Suurhalli tunnelitesse rajatakse muudetav kujundvalgustus (0)
05. oktoober 2020

"Ringristmiku kavandamisel oli selge, et suurprojekt ei hõlma endast ainult asfaltit ja betooni, vaid oluline osa on ka valgustusel, mis sobituks keskkonda, oleks tänapäevane ja säästlik ning kaunistaks kogu linnaosa," rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel alustatakse Haabersti liiklussõlme kergliiklustunnelite arhitektuurse kujundlahenduse rajamisega.

Klandorfi sõnul on Haabersti ringristmik üks linna olulisemaid liiklussõlmi, mille juurde on istutatud lilli ning viaduktile rajati dünaamiline valgustuslahendus, mis annab võimaluse tähistada erinevaid tähtpäevi. “Nüüd saavad valgustuslahenduse jalakäijate tunnelid, mis valgustavad tunneli käiguteid paremini ning muudavad erilahendustega üldpilti esteetilisemaks. Ringristmiku kavandamisel oli selge, et suurprojekt ei hõlma endast ainult asfaltit ja betooni, vaid oluline osa on ka valgustusel, mis sobituks keskkonda, oleks tänapäevane ja säästlik ning kaunistaks kogu linnaosa,” rääkis Klandorf.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et rajatava valguslahendus muudab tunnelid ka visuaalselt nauditavaks. “Jalakäijate tunnelid ei tohi olla hämarad ja igavad kohad, kuhu hea meelega ei satuks. Ehitustööde käigus rajatav LED valgustitega kujundvalgustus annab võimaluse luua erinevaid mustreid ja valguslahendusi tunnelis sees,mis saab olema ainulaadne,” rääkis linnaosavanem.  

Hanimägi lisas, et uue liiklussõlme puhul on arvestatud lisaks funktsionaalsusele ka selle atraktiivsusega. “Seetõttu sai sel aastal uudse valguslahenduse ka Rocca al Mare viadukt ning augusti lõpust on see juba pakkunud õhtuti möödujatele värvilist vaatemängu, muu hulgas saime tähistada taasiseseisvumispäeva Eesti lipu värvides,” jätkas Hanimägi. 

Kujundusvalgustuse lahenduse koostas Arhitekt Must OÜ, kelle töö valiti parimaks Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti poolt läbiviidud ideekonkursi tulemusel. Ehitustöid teostab AS Elektritsentrum. Ehitustööde lepinguline maksumus on ca 379 000 eurot ning lepinguline tähtaeg on 14. veebruar 2020.

Haabersti liiklussõlme kergliiklustunnelite arhitektuurse kujundlahenduse rajamise töid teostatakse projekti “Haabersti ristmiku rekonstrueerimine Tallinnas” raames, mida rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.