"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mupo: koerte ja kasside pidamise eeskirja rikkumisi on registreeritud üle 200 (0)
06. oktoober 2020
Ilja Matusihis

Mupole on selle aasta jooksul laekunud 218 kirjalikku avaldust ja teadet, mis puudutavad koerte ja kasside pidamise eeskirja väidetavaid rikkumisi. Neist 33 on seotud koera häiriva haukumise või ulgumisega.

Ülejäänute puhul on tegemist koerarünnetega inimese või teise koera vastu, oma koduterritooriumilt välja pääsenud,  hulkuvate või ilma rihmata jalutavate koerte ja kassidega.

Mis puudutab koerte rünnakuid, siis sellise rikkumisega seotuid menetlusi on sellel aastal alustatud 25, neis 13 on lõpule viidud ning koostatud 13 trahviotsust kogusummas 1600 eurot. Kummastavalt on viimasel ajal koerte ründed aktiviseerunud sügisel, seda nii möödunud kui ka selle aasta näitel.

Tuletame linnakodanikele meelde, et Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskiri puudutab samaväärselt nii koera kui ka kassiomanikke. Ka kassi ei tohi niisama õue hulkuma lasta ning temaga jalutama minnes on ta kas rihma otsas või spetsiaalses kandekotis. Seda viimast kiputakse tihti unustama. Sellel aastal toimus näiteks Nõmmel mitu tõsiste tagajärgedega kassirünnet, kus suurekasvuline, välisriigist sisse toodud võõrliigi tunnustega kaslane ründas korduvalt lähiümbruses elavaid kodukasse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.