"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Apteekides saab gripi vastu vaktsineerida (0)
06. oktoober 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

Apteegid asuvad mugavates asukohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse vaktsineerimas käia ka õhtusel ajal ning mõnes kohas nädalavahetuseti," ütles Eesti Proviisorapteekide Liidu (EPAL) esindaja Ly Rootslase.

Kuni 15. novembrini on taaskord võimalus gripi vastu vaktsineerida valitud apteekides üle Eesti. Uuendusena toimub sel aastal vaktsineerimine ainult eelregistreerimisega ja kinni tuleb pidada erinõuetest seoses COVID-19 levikuga.

Vaktsineerimist teostatakse tänavu juba kaheksas linnas ja kokku 30 apteegis. Uue linnana lisandus Narva, lisaks saab vaktsineerida Tallinnas, Pärnus, Tartus, Rakveres, Jõhvis, Kuresaares ja Võrus.

Rootslase sõnul annab kõige kindlama kaitse gripiviiruse vastu vaktsineerimine. “Selleks, et ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid on oluline, et meil oleks vaktsineerimine hästi kättesaadav ja kergesti ligipääsetav. Apteegid asuvad mugavates asukohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse vaktsineerimas käia ka õhtusel ajal ning mõnes kohas nädalavahetuseti,” selgitas Ly Rootslane.

Apteegis saab gripi vastu vaktsineerida juba kolmandat hooaega ja see on iga aastaga muutunud aina populaarsemaks. Apteegis vaktsineerimine on oluliselt kasvatanud vaktsineeritute hulka Eesti elanikkonnas. Möödunud aastal tehti apteekides gripivastast vaktsiini üle 14 000 inimesele. 

Tänavu pööratakse kõrgendatud tähelepanu COVID-19 levikust tulenevate nõuete täitmisele. Erinevalt eelnevatest aastatest, kus vaktsineerimine toimus elavas järjekorras, tuleb sel aastal eelnevalt registreerida ning saabuda kohale ettenähtud ajal. See on vajalik, et ära hoida pikki järjekordi ja rahvamassi tekkimist apteegis.

Vaktsineerima ei tohi mitte mingil juhul minna haigussümptomitega. Kui aeg on broneeritud, aga inimene haigestub, siis tuleb vaktsineerimine edasi lükata. 

Kõikidele vaktsineeritavatele antakse apteegist mask, kohustuslik on kätte desifintseerimine ja tuleb hoida ettenähtud distantsi teiste patsientidega. Lisaks palutakse igal patsiendil kinnitada, et ta ei ole haige, tal endal ja tema lähikonnas ei ole COVID-19 nakatumist. 

Apteekides vaktsineerivad tervishoiutöötajad. Lisaks apteekidele on võimalik vaktsineerida vaktsineerimiskabinettides või perearsti juures.

Täiendav info ja apteekide asukohad veebilehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.