"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Juhtivprokurör tühistas ohvrit alandanud poliitiku süüasja lõpetamise (0)
07. oktoober 2020
Scanpix

"Suhtlesime kannatanu esindajaga uurimise ajal ja teavitasime menetluse lõpetamisest, ent sellest jäi väheks ning võinuksime otsuse tagamaid rohkem selgitada," seisis Eesti prokuratuuri Twitteri postituses.

Ehkki septembri viimasel nädalal lõpetas Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Viljandi ettevõtja ja volikogu liikme Valter Vaha peksmis- ja alandamisjuhtumi oportuniteediga, siis täna tühistas juhtivprokurör selle otsuse, vahendas BNS Sakalat.
 
Põhja ringkonnaprokuratuuris oli juhtum menetluses septembri lõpuni, kuniks abiprokurör Paul Pikma otsustas juhtumi lõpetada oportuniteediga. See aga pahandas ohvrit, kelle arvates peaks juhtum kindlasti jõudma kohtusse, et seal õigust mõistetaks. Tema advokaadi Raivo Bergsoni kinnitusel on ohvri soov prokuratuuri otsus vaidlustada.

Nädal tagasi kirjutas Sakala, et Viljandi volikokku kuuluv Valter Vaha on olnud kahtlustatav peksmisjuhtumis, kuid ohvri advokaadi käsutuses olevate uurimismaterjalide kohaselt on sellesse segatud ka ohvri alandamine.

Nimelt on üks pealtnägija andnud tunnistuse, millest nähtub, et Vaha ründas 9. veebruari hommikul pärast kella kuut Balti jaama lähedal teist meest, peksis teda, kuni too tänavale lamama jäi, ning enne lahkumist urineeris ta peale.

Prokuratuur tunnistas teisipäeval Twitteris tehtud postituses, et ehkki oportuniteet ei nõua kannatanu nõusolekut, on prokuratuuri ülesanne taastada kannatanu õigusrahu.

“Suhtlesime kannatanu esindajaga uurimise ajal ja teavitasime menetluse lõpetamisest, ent sellest jäi väheks ning võinuksime otsuse tagamaid rohkem selgitada,” seisis Eesti prokuratuuri Twitteri postituses.

Valter Vaha on 2017. aasta lõpust Viljandi volikogu liige ning kuulub 2018. aastast Isamaa erakonda. Tänavu veebruarist pole ta volikogu istungitel osalenud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.