"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
"Lasnamäe muuseum" kutsub jalutuskäigule Peeter Pihlakuga Priisle asumisse (0)
07. oktoober 2020
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

"Paljudele seostub Lasnamäe ajalugu eelkõige Majaka kandi tööliselamute või Kadrioruga piirneva Kurepõllu asumi sõjaväelinnakuga, kuid tegelikkuses leiab mineviku jälgi igas Lasnamäe nurgas," tõdes Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

10. oktoobril kell 12 stardib Maxima poe vastas asuvast peatusest “Priisle kauplus” jalutuskäik, mida juhib matkajuht Peeter Pihlak. Retkel on koduloohuvilistel võimalus süveneda Lasnamäe kohanimede tekkeloosse ning tutvuda praeguste korterelamute kohal kunagi asunud mõisadega.

“Meist mitteolenevatel põhjustel jäi Lasnamäe päevade ajal toimuma pidanud eestikeelne ekskursioon Priisle asumisse ära. Toona lubasime, et leiame lähiajal kindlasti võimaluse tutvustada elanikele selle koha ajalugu”, ütles Svet .”Paljudele seostub Lasnamäe ajalugu eelkõige Majaka kandi tööliselamute või Kadrioruga piirneva Kurepõllu asumi sõjaväelinnakuga, kuid tegelikkuses leiab mineviku jälgi igas Lasnamäe nurgas”. 

Jalutuskäik on osa Lasnamäe Linnaosa Valitsuse poolt suve lõpus algatatud “Lasnamäe muuseumi” projektist. Augustikuus oli huvilistel võimalus tutvuda Kurepõllu, Tondiraba, Majaka, Laagna, Ülemiste ja Paevälja asumitega. Nüüd aga on saabunud hetk tundma õppida kesklinnast kõige kaugemal asuvaid asumeid. Paljud neist said oma nime mõisade järgi, mis asusid toonasel linnapiiril, mis ühtib praeguse Mustakivi teega.  

Jalutuskäik Peeter Pihlakuga algab 10. oktoobril kell 12.00 Maxima poe vastas asuvast “Priisle kaupluse” peatusest. Samateemaline ekskursioon vene keeles stardib samast kohast kell 12:30. 

Ettearvamatu Eestimaa sügise tõttu palub Lasnamäe Linnaosa Valitsus valida ilmastikukindel riietus ja panna jalga mugavad ning pikaks jalutuskäiguks sobivad jalanõud. Oma osavõtust palume teada anda aadressil lasnamae@tallinnlv.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.