"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
ZOOLOOG: Puhtusest peetakse rohkem lugu (0)
12. oktoober 2020
Ilja Matusihis

"Üldjuhul jälgitakse päris hoolega, et fekaale ei jääks sinna-tänna, ka ei lasta koertel omapäi ringi joosta," rääkis zooloog Aleksei Turovski sellest, kuidas koeraomanikud on oma koera järelt koristamisel üha hoolsamad. 

“Mul kahjuks endal koera ei ole, sest mul pole paraku tema jaoks piisavalt aega, kuid koeri armastan ma väga ja mul on palju sõpru nende ja koerte omanike  seas,” rääkis Turovski. “Minuga ühes kortermajas elab näiteks noor hiigelsuur rõõmsameelne, õnnelik ja hea suhtleja Laika. Meil on suur avatud hoov ning kui koer õue läheb, siis on ta alati rihma otsas.”

Kõrvaltvaatajana tundub talle linlaste koerapidamise kultuur tõusuteel. “Üheksakümnendatega või selle aastasaja algusega kõrvutades on see tublisti paranenud,” tõi Turovski näiteks selle, et inimesed on hakanud rohkem puhtusest lugu pidama.

“Üldjuhul jälgitakse päris hoolega, et fekaale ei jääks sinna-tänna, ka ei lasta koertel omapäi ringi joosta,” lisas Turovski, et sellist hoolikat suhtumist on märgata aasta-aastalt üha rohkem.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.