"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Kalamaja saab uue 12-rühmalise lasteaia (0)
13. oktoober 2020
Põhja-Tallinna LOV

Kalamaja saab ülejärgmisel aastal uue 12-rühmalise lasteaia, mis kerkib senise Uus-Kalamaja tänaval paikneva Kellukese lasteaia kohale.

Tallinna linnavalitsus sõlmis projekteerimislepingu Nord Projektiga, kelle ideekavand sobib hindamiskomisjoni hinnangul Kalamaja miljöösse kõige paremini. Nord Projektil on uue lasteaia projekteerimiseks aega 11 kuud. 

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on aadressil Uus-Kalamaja 6 asuva Kellukese lasteaia hoone nii füüsiliselt kui ka moraalselt vananenud ega suuda teenindada üha kasvavat lasteaiakohtade vajadust Põhja-Tallinnas.

“Remondist otstarbekam on vana hoone lammutada ning ehitada uus, tänapäevastele nõuetele vastav lasteaed,” rääkis Belobrovtsev. “Uue hoone ideekavandeid koostades tuli arhitektidel arvestada ka seda, et tegemist on ajaloolise, arhitektuurselt ja linnaruumiliselt väärtusliku keskkonnaga. On väga oluline, et uus avalik ehitis oleks ümbritsevaga heas kooskõlas.”

Ideekavandite hindamiskomisjoni kuulunud Põhja-Tallinna linnaosavanem Peeter Järvelaid märkis, et Põhja-Tallinna suurenev elanike arv teeb head meelt, kuid see tähendab ka linnaelanike kasvavaid vajadusi lasteaiakohtade ja teiste avalike teenuste järele. Järvelaiu hinnangul oli Nord Projekti esitatud töö arhitektuurselt põhjalikult ja hästi läbi mõeldud. “Suure 12-rühmalise lasteaiahoone mahu jagamine arhitektuursete võtetega väiksemateks üksusteks aitab säilitada kogukonnatunnet,” selgitas Peeter Järvelaid. 

Kava kohaselt peaks lasteaed valmima 2023. aasta kevadeks ja selle kogumaksumus on hinnanguliselt ligi 6 miljonit eurot.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.