"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmme läheb üle korraldatud jäätmeveole (0)
15. oktoober 2020
Ilja Matusihis

Alates 1. detsembrist läheb Nõmme linnaosa üle korraldatud jäätmeveole. “Neil klientidel, kellel on juba kehtiv leping AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus, jätkub olemasolev leping uue hinnakirja alusel. Selliseid kliente on Nõmme linnaosas vähemalt 85% jäätmetekitajatest,“  rääkis Nõmme linnaosavanem Grete Šillis. „Korraldatud olmejäätmete veo põhieesmärkideks on hoida keskkonda ja hõlmata teenusega kõik jäätmetekitajad.“

Šillise sõnul võimaldab korraldatud jäätmevedu teha paremat järelevalvet selle üle, mis kinnistud on jäätmeveoga liidetud ning millised mitte. Nii saab jäätmekäitlusse hõlmata kõik jäätmetekitajad – ka need kes seni on prügiveoteenusest kõrvale jäänud. „See vähendab keskkonda sattuvate jäätmete hulka. Korraldatud jäätmevedu annab igale elanikule ja ettevõtjale kindluse, et tema olmejäätmed käideldakse võimalikult keskkonnasõbralikult ning parima hinnaga.“

Ühtlasi tuletame meelde, et eramutel tuleb võimalusel jäätmemahuti veopäeval välja lükata. Biolagunevad jäätmeid ei tohi paigutada olmejäätmete mahutisse. Biojäätmed tuleb koguda liigiti ning anda üle või kinnistul kompostida.

AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus alustab korraldatud jäätmeveo teenuse osutamist Nõmme linnaosas alates 1. detsembrist 2020. „Selleks, et olmejäätmed saaksid kõik ära veetud, tuleb elanikel, korteriühistutel ja ka ettevõtetel sõlmida jäätmeveoleping AS-iga Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus,“ sõnas Šillis. Klientidel, kellel on juba kehtiv leping AS-ga Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus ning kes ei soovi lepingut tulenevalt korraldatud jäätmeveo algusest muuta, jätkub olemasolev leping uue hinnakirja alusel. Täpsem info saadetakse jäätmevedaja poolt ka lepingus esitatud kontaktaadressile.

Lepingu saab sõlmida alates 1. novembrist 2020 iseteeninduskeskkonnas www.tallinnavedu.ee (kus on nähtav ka hinnakiri), AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse kontoris kohapeal (kontaktid allpool) ning Nõmme linnaosa valitsuses (esmaspäeviti 9., 16., 23., 30. november, kell 14.00-17.00).

Korraldatud jäätmeveo leping sõlmiti Tallinna Ettevõtlusameti ja AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse vahel viieks aastaks, leping kehtib kuni 31.07.2025. Veetavad jäätmeliigid on segaolmejäätmed, paber- ja kartongijäätmed, biolagunevad jäätmed ning suurjäätmed. Pakendijäätmete äraveo võimaluste kohta saab infot Tallinna kodulehelt (www.tallinn.ee/est/keskkond/pakendipunktid).

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.