Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Taimetark Urmas Laansoo rääkis Pirital veidratest taimedest (0)
16. oktoober 2020
Pirita LOV

Töötoas "Kummalised taimed ja taimeleiud" rääkis botaanik Urmas Laansoo veidratest taimedest ning pajatas taimeriigis juhtunud kurioosseid lugusid.

“Taimemaailm on üks lõputu teema – mida rohkem sellest rääkida, seda põnevamaks läheb. Taimedega seoses on päris uskumatuid lugusid nende ajaloost ning ega taimemaailm polegi lõpuni läbi uuritud ega avastatud,” tõdes Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Tunnustatud botaanik Urmas Laansoo avas kohtumisel piritalastega taimemaailma keerulisi suhteid, rääkis taimede ajaloost ning selgitas taimede ja inimeste ning taimede ja loomade omavahelist koosmõju. Laansoo rääkis taimemaailma kõige uuematest leidudest ning jutustas kurioosseid juhtumeid, kuidas on avastatud uusi taimeliike. Ta tõdes, et ainuüksi 2020. aastal on maailmas avastatud 42 uut palmiliiki, neist enamik Indoneesias.

Peale selle vastas armastatud botaanik kohaletulnute küsimustele taimede väetamise, valgusnõudlikkuse, kasvukohtade jm kohta. Küsimusi oli palju ja enamikule küsimustele andis botaanik põhjaliku vastuse.

Urmas Laansoo on Tallinna botaanikaaia metoodik ja töötanud seal 35 aastat, hariduselt bioloog. Ta on 15 taimeraamatu või -trükise autor või kaasautor ning nõutud esineja tele- ja raadiosaadetes.

Töötoa Urmas Laansooga korraldas Pirita raamatukogu, üritus toimus sarjas “Õnnelik seenior raamatukogus”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.