"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÕNU PULLERITS: Konistamine on vanalinnas suur probleem (2)
19. oktoober 2020
Scanpix

Seadus keelab suitsetamise korterelamu koridoris ja trepikojas, kuid akendel ja rõdudel on see lubatud. Pealinn tundis huvi, kas ka seal peaks suitsetamine olema keelatud ning kui palju tekitab suitsetamine rõdul naabrite vahel tülisid.

“Akendel ja rõdudel suitsetamine on minu meelest eelkõige kultuurilise eneseregulatsiooni küsimus. Kui seda ei ole, siis seadusega sellise asja reguleerimine õõnestab vaid seaduste ja normide jõudu. Neid lihtsalt ei täideta,” selgitas Vanalinna Seltsi eestvedaja Tõnu Pullerits, et kehtestada saab ainult selliseid reegleid, mida ka jõustada saab.

“Kui teised inimesed suitsetajale tema teguviisi ette ei heida ja korrale ei kutsu, siis ainult normid ei tööta. Konistamine on vanalinnas väga suur probleem. Mina ise ei häbene oma maja eest, kindad käes, konisid korjata. Lihtsalt selleks, et tänav puhas oleks,” selgitas ta.

“Singapuri varianti, et nt 50 eurot maha visatud koni eest trahvi teha, ma siiski väga ei usu. Aja jooksul on asjad liikunud paremuse poole ja meie inimesed on tunduvalt kultuursemad kui paljud noored välisturistid,” lisas Pullerits, et kui hostelis on suitsutegemine keelatud, loobitakse konid lihtsalt aknast välja.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

meedik
25. okt. 2020 11:20
Nikotiini toimest. Samas on põlevas tubakas kümneid muid toimeaineid. http://www.meddaily.ru/article/23oct2020/nikoparkcinso https://www.dailymail.co.uk/health/article-8857541/Why-doctors-start-prescribing-nicotine-help-beat-disease.html
vaatleja
24. okt. 2020 22:03
Psühhoanalüütik Sigmund Freudi arvates on suitsetamine minett! Freudi õpetust tunnustas esimesena Nõukogude Venemaa.