Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
VIDEO! Sügisvaheaega sisustavad linnalaagrid ja õpitoad (0)
19. oktoober 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Suuremate ürituste korraldamine polegi hetkel kuigi mõistlik, kuid samal ajal tuleb silmas pidada, et lapsed ja noored ei taha sügisvaheaega vaid koduseinte vahel veeta," tõdes abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Laupäeval algas sügisene koolivaheaeg ning Tallinna Spordi- ja Noorsooamet koondas kokku info vaheajal toimuvate linnalaagrite, koolituste ja sündmuste kohta, mille leiab erilehelt

Belobrovtsevi sõnul toimub sel koolivaheajal koroonaviiruse leviku tõttu vähem üritusi, kuid linnalaagrite arv on kasvanud. “Suuremate ürituste korraldamine polegi hetkel kuigi mõistlik, kuid samal ajal tuleb silmas pidada, et lapsed ja noored ei taha sügisvaheaega vaid koduseinte vahel veeta. Erinevate tegevuste pakkumine on vajalik ning piiratud osalejate arvuga linnalaagrid, kursused ja välitegevused on selleks üks võimalus. Samas tuletan meelde, et viirus pole kuskile kadunud ning oluline on jälgida kätehügieeni ja kanda maski ning haigena koju jääda,” ütles Belobrovtsev.

Pealinna sügisvaheaja programmi panustavad erinevad spordi- ja huvikoolid, muuseumid, raamatukogud, noortekeskused ja ka Tallinna spordi- ja noorsooamet. Alljärgnevalt toome välja valiku tegevustest, kuid kogu informatsiooni leiab lehelt. Samuti tasub silm peal hoida Tallinna noorteinfo Facebooki lehel. 

Spordiklubi Nord linnalaagris on võimalik näiteks mängida lõbusaid sportmänge olümpiavõitja Gerd Kanteriga ning minna vaatama BC Kalev Cramo treeningut. Jalgpalliklubi Volta linnalaagris saab lisaks jalgpalli mängimisele õppida ettevõtluse kohta. Tehnoloogiahuvilisi lapsi ootavad nii PROTO avastustehas kui TalTech Mektory Tehnoloogiakooli tehnotrennilaager. Samuti on võimalik tegeleda käsitööga huvikoolis Loomekoda või õppida keskkonna kohta Nutigeeni keskkonnahariduse sügiskoolis. 

Lisaks linnalaagritele toimub koolivaheajal põnevaid kursuseid. Fotografiska korraldab lastele inspireerivaid ja õpetlikke töötubasid. 20. oktoobril toimuv töötuba keskendub looduskeskkonnale ja meie rollile selle hoidmisele, 21. oktoobril on teemaks lugude vestlemine. Nukufilmi Lastestuudios on võimalik osaleda nii animatsiooni sissejuhataval kursusel kui ka õppida joonis- ja digijoonisfilmi ning 3D animatsiooni. Animatsiooni lühikursust korraldab ka TalTech Mektory.

Lühimatkad ja tegevused nutiseadmetes

Tallinna noortekeskused korraldavad kas linnalaagreid või üritusi. Kristiine noortekeskuse programmist leiab näiteks gif-ide tegemise töötoa, lühimatka Astangule, jooga, kokandustunni ja palju muud. Noortekeskuste koostöös toimub 20.-24. oktoobril e-spordimängude turniir GiTGuD 2020.  

Niguliste muuseum koos teiste vanalinna muuseumidega kutsub 1.-3. klassi lapsi seikluslikku laagrisse “Kaheksa ühe hoobiga”, mis annab võimaluse nelja päeva jooksul saada osa kaheksa muuseumi tegevustest. Kodulinna maja pakub koolivaheajal võimalust minna linnamüürile uudistama Nunne, Sauna ja Kuldjala torni. Kumu koolivaheaja programm “Mitme näoga maskid” tutvustab Eesti ühe tuntuima avangardisti Ado Vabbe loomingut.

Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakond viib läbi saksa keele ringi algajatele. Laagna raamatukogus on võimalik mängides õppida inglise keelt. Sääse raamatukogus on lastel võimalik õppida ESTER-kataloogi kasutamist ning Sõle raamatukogu kutsub järjehoidjaid meisterdama.

Tallinna Spordi- ja Noorsooamet korraldab 19.-23. oktoobril iga päev Noor Tegija Facebookis otseülekande, kus noored tutvustavad oma hobisid. Nädala jooksul on võimalik teada saada nii parkuuri, tantsu, õpilasfirma loomise, looduskosmeetika kui tänavakunsti kohta. Lisaks toimub 24. oktoobril Zoom’i vahendusel tasuta une-teemaline veebiseminar, mida viib läbi unetehnoloog Kene Vernik. Veebiseminaril räägitakse unefüsioloogiast, unehäiretest ja ravist. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.