Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
GALERII! Tallinn Fashion Weeki teine päev keskendus nii sooneutraalsusele kui ka naiselikkusele (0)
21. oktoober 2020
Erlend Štaub

Moenädala teise päeva avas noor moelooja Karl Joonas Alamaa, kelle kollektsiooni kandvaks ideeks on, et ühel päeval ei räägitaks enam meeste- või naistemoest, vaid lihtsalt inimmoest.

Sügisene Tallinn Fashion Week jätkub ülekandena Anne & Stiili vahendusel. Moenädala teisel päeval sai näha nii sugude hägustumist moekunstis, sportlikkust, kui ka ülimat naiselikkust ja positiivsust.

Vaata galeriid (70)

Moenädala teise päeva avas noor moelooja Karl Joonas Alamaa, kelle kollektsiooni kandvaks ideeks on, et ühel päeval ei räägitaks enam meeste- või naistemoest, vaid lihtsalt inimmoest. Valdavalt vabrikujääkidest ning ümbertöödeldud materjalidest valminud unisex kollektsioon otsib keskteed ja vahekorda mõlema soo eripärade vahel, seda selleks, et rõivad oleks kantavad olenemata soost. Alamaalt võttis järje üle kodumaine bränd Spekter Technologies kollektsiooniga “MARS 2.0”. Uskudes, et inimkond peaks liikuma tähtede poole, loob disainer Roxana Spekter tuleviku inimesele praktilisi, kauneid ja tehnoloogilisi rõivaid. Kollektsioonis “MARS 2.0” kasutatakse traditsiooniliselt nutikaid sõjaväekangaid ja magnetkinnitusi ning esmakordselt esitletakse antibakteriaalsest tekstiilist mudeleid.

Näitleja ja moelooja Karin Rask esitles Tallinn Fashion Weekil oma esimest autorikollektsiooni. Tema sügishooaja naistekollektsioon Karin Rask Premier on inspiratsiooni saanud eelmise sajandi erinevatest kümnenditest ja filmikunsti klassikast. Kollektsioonist leiab täisvillaseid mantleid, lendlevat šifooni, kunstnahast seelikuid-pluuse-kleite ning veidi vanaaegse joonega peenvillaseid elegantseid kleite ja kõrge pihaga peenvillaseid pükse. Kollektsioonis on kasutatud hoolega valitud kangajääke ning kõik tooted on ainueksemplarid. Brand NO.8 viis sügistalvise kollektsiooniga paralleeluniversumeid avastama – rõivaid said alguse disainer Svetlana Puzorjova mõtisklustest paralleeluniversumite üle. Spetsiaalselt sügistalvise kollektsiooni jaoks lõi disainer kõrvalseisva reaalsuse, mille tegevus toimub teises universumis. Klassikaline ja moderne dimension sulanduvad üheks ning kokku sai piire nihutav ajatu stiil.

Naiselikud meeleolud

Teise päevale panid finaali eriti naiselikud meeleolud. Selleks, et tervislikku eluviisi edendada, on Alexanderlingi sügistalvine kollektsioon pühendatud spordile – šnitti on võetud spordirõivaste detailidest: soonikud pahkluudel, värvlis ja kaeluses ning vabadust pakkuvad puhv-varrukad. Naiseliku käekirja poolest kuulus Mammu Couture valmistab oma moenädala kollektsiooniga printsesse ette järgmise aasta ballideks. Tema sügis-talvine kollektsiooni on jalutuskäik läbi aastakümnete. Moelaval sai näha palju värve ja ära jäänud festivalide 70ndate hõngu, aga ka brändi klassikalisi 1950ndatest aastatest mõjutusi saanud siluette. 1960ndate temaatilised jakid ning seelikuid, mis on läbi aegade suurt menu saavutanud, tõi Mammu Couture lavale uues kuues. 

Sügisest Tallinn Fashion Weeki esitleb DHL, toetavad Freixenet, Valge Klaar,Arensburg, Kevin.Murpy. Kuldnõela esitleb Kaubamaja ja toetab Max Factor.

Tallinn Fashion Weeki ametlik meediapartner on Anne & Stiil. Ühine sündmusega Facebookis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.