"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Mustjõe kooli tulevane aatrium pakub kohta ka kogukonnaüritustele (0)
27. oktoober 2020
Albert Truuväärt

Uuenevas Mustjõe gümnaasiumis leiab koha kogupäevakool ja huviringid, õuealal saab osavust proovida nii jalgpallis kui pallimängudes. "Uus kool saab kaasaegsema ja funktsionaalsema õpikeskkonna," ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev. "Plaanide kohaselt algab järgmise aasta septembris uus õppeaasta ka uues hoones."  

Vaata galeriid (44)

Mustjõe Gümnaasiumi juurde-ehitusele (Paldiski mnt 83) asetasid teisipäeval nurgakivi abilinnapead Betina Beškina ja Vadim Belobrovtsev, linna haridusameti, kooli ja ehitaja esindajad. Ajakapslisse said linnaosa ajaleht, koolihoone algupärane pilt ja märk, samuti õnnetoov hobuseraud.

Ruumi jagub paljudele huviringidele

Koolihoonet rekonstrueerides lammutati võimla- ja aulakorpus, et rajada tänapäevane õppekompleks koos õuealaga. Rekonstrueerimise järel on Mustjõe gümnaasiumi pindala 7500 ruutmeetrit, millest saab rõõmu tunda ligi 900 õpilast ja üle 70-liikmeline koolipere.

“Uue hoone klassides on 24 kohta,” rääkis Mustjõe gümnaasiumi direktor Olga Barabaner. “Praegu on meil õpilasi 680.”

Direktori sõnul jagub avaramas hoones ruumi ka paljudele huviringidele.

“Keelekümblusel on meie koolis väga oluline koht,” ütles Barabaner. “Põhikoolis saame teha kogupäevakooli ja tuleb juurde palju huviringe. Samuti avame vene-inglise kakskeelse klassi. Varem meil sellist võimalust ei olnud. Ei olnud ka korralikku spordisaali ja –väljakuid. Nüüd saame uuenenud staadioni jooksuradade ja jalgpalli kunstmuruväljakuga, õue tulevad pallimänguvõimalused, trenažöörid ja palju muud huvitavat.”

Aastal 1964 ehitatud 45. keskkooli hoonest jääb alles üks telliskivitiib.

Haabersti linnosa koolide remondiring saab täis

“Vana tiiva skelett jääb rekonstrueerimisel alles,” rääkis Ramm Ehitus juhatuse liige Priit Raud. “Kogu hoone saab kaasaegsed tehnosüsteemid, ventilatsiooni ja valgustuse. Juurde-ehitus  peaks valmima järgmisel suvel, et kool saaks sisse kolima hakata. Ehitusel üllatusi pole ette tulnud, oleme graafikus!”

Belobrovtsevi sõnul saab nurgakivi paika panekuga Haabersti linnosa koolide remondiring täis.

“Tavaliselt öeldakse, et Tallinn kunagi valmis ei tohi saada, kuid linna haridusmaastikul hakkavad esimese ringi remonditööd lõpule jõudma,” ütles Belobrovtsev. “Ühel või teisel moel on remonditud kõik linna koolid. Ka kõigis viies Haabersti koolis saab kapitaalremont tehtud.”

“Linnaosa viis munitsipaal üldhariduskooli saavad kenasti korda,” ütles Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi. “Juba varasemail aastail rekonstrueeriti Õismäe gümnaasium, lütseum, Järveotsa kool ja Haabersti vene gümnaasium. Mustjõe gümnaasium neist viimasena, kui usun, et ootamine on olnud seda väärt ja kool saab olema väga ilus.”

Hanimägi sõnul saab tulevases Mustjõe gümnaasiumi aatriumis korraldada ka kontsertideks.

“Samuti annab see võimalusi teha ka mitmesuguseid kogukonnaüritusi,” lisas Hanimägi. “Tänavune aasta on Haabersti linnaosale olnud hariduse valdkonnas suurepärane! Mustjõe gümnaasiumile lisaks uueneb põhjalikult ka Järveotsa lasteaed ja kerkib noortekeskus.”

Ehitustöödega alustas Ramm Ehituse OÜ tänavu juulis. Projekti eelarve on 8,7 miljonit eurot.

“Teine koolide remondiring on juba algamas,” lisas Belobrovtsev. “Tasapisi me vaatame nüüd juba nende koolide olukorda, mis said remondi selle sajandi alul.  Näiteks fassaadi remondivajadust või sisetöid. Selliste remontidega tahame alustada järgmisel aastal.”

Uue maja valmimiseni tegutseb Mustjõe gümnaasium asenduspindadel Mattiase põhikooli hoones (Karjamaa 18), Karjamaa põhikooli hoones (Karjamaa 1) ja Õismäe Vene Lütseumi ruumides (Õismäe 28). 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.