"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratas avaldas Prantsusmaa noarünnaku ohvrite lähedastele kaastunnet (4)
29. oktoober 2020
Scanpix

Peaminister Jüri Ratas avaldas kaastunnet Prantsusmaal Nice'is aset leidnud noarünaku ohvrite lähedastele. 

Ratas ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et rünnakud Prantsusmaa vastu on rünnakud Euroopa elukorralduse vastu. Peaminister mõistis terrorirünnaku hukka ning avaldas kaastunnet hukkunute lähedastele.

Prantsusmaal Nice’is tappis noaga relvastatud mees neljapäeval kiriku juures kaks inimest, lõigates ühel neist kõri läbi, ja vigastas veel mitut, enne kui politsei ta kinni võttis, teatasid võimud.

Julgeolekujõud pidasid arvatava ründaja kinni kella üheksa paiku hommikul, varsti pärast rünnakut, ütles politseiallikas.

Nice’i linnapea Christian Estrosi kinnitas rünnakut kesklinnas Jumalaema kiriku juures ja ütles, et tema arvates oli see terrorirünnak. Estrosi sõnul kordas mees juba ravimite mõju all olles endiselt “Allahu akbar” (“Jumal on suurim”).

Parlament pidas Nice’i rünnaku järel leinaminuti ning siis kiirustasid peaminister Jean Castex ja teised istungil osalenud ministrid kriisikoosolekule Macroniga.

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

nüanss
29. okt. 2020 18:19
Pimedasse keskaega uputas Euroopa Karl Martell, kes saavutas araablaste üle võidu Poitiers lahingus 10. oktoobril 732. aastal - arvas üks tuntud vabamüürlane.
Karl Martell ja Jan Sobieski
29. okt. 2020 17:44
Karl Martell ja Jan Sobieski said klaarit musulmannidega kas nüüdsed eurooplased kuskilt otsast viletsamad? Järsku tuleb juhid väljavahetada ja siis klaarida rahulikult aga kindlalt saratseenid merre viimane kui üks. Kohe esmaselt Prantsusmaa ja isikuliselt Imperaator Emmanuel saadab Võõrleegioni Karabahhi ja klaarit oguusi-turkide Suurkhaan Ilhamiga ja Ottomanide Kõrge Portaga raske või? Karl Martell ja Jan Sobieski.
ei mingeid musulmanne
29. okt. 2020 13:46
Ei mingeid musulmanne Prantsusmaale ja Euroopa piir paika ja piirivalve töhe. Musulmanni koht ei ole Euroopas täpselt Karl Martelli ja Jan Sobieski käsulaudade alusel.
Vaatleja
29. okt. 2020 15:03
Seda piiride kinni panekut proovisid muide juba vanad roomlased. Paraku tulutult. Muidu poleks toonased barbarid täna samade hädadega silmitsi ja ilmselt samuti tulutult, sest suurt maailma ei huvita mitte vähimatki, mida mõni inimputukas sellest kõigest arvab või tahta võtab. Suur maailm toimib lihtsalt oma ürgsete kirjutamata seaduste järgi, mis on lõppkokkuvõttes ülimuslikud kõigile siin toimetavatele olenditele soost, rassist usutunnistusest või liigilisest kuuluvusest sõltumata.