"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
REIMO: teeme lähedaste hauad korda (0)
29. oktoober 2020
Rene Suurkaev

"Kuna mu esivanemad on setod, siis nendega meenub ikka austus, sama ka hingedepäeva puhul - hauaplatsi puhastamine ja mälestamine," rääkis 39-aastane Reimo oma pere hingedepäeva traditsioonidest. 

“Tavaliselt käime hingedepäeval perega kalmistul, teeme seal lähedaste hauad korda, paneme küünlad põlema ja samuti süütame küünlad ka kodus,” rääkis Reimo väljakujunenud praktikast.

“Terve nooruspõlve jooksin nii mardisanti kui ka kadrisanti. Olen seeliku selga pannud ja käinud kommi norimas. Kuna mu esivanemad on setod, siis nendega meenub ikka austus, sama ka hingedepäeva puhul – hauaplatsi puhastamine ja mälestamine,” kirjeldas ta.

Reimo tegeleb toitlustusega ja sügis ning ka halloweeni teema mõjutab tema töökoha Siilisahver menüüd päris palju. “Rohkem on kõrvitsateemalisi toite – näiteks kõrvitsarisotot või kõrvitsapüreesuppi,” selgitas ta.

“Ka noorem põlvkond meie peres on halloweeni omaks võtnud – nad teevad nädal aega varem kostüümid valmis ja valmistuvad selleks pikalt. Halloween on praegu laste seas popim kui mardipäev, sest meedia kajastab seda palju,” selgitas Reimo. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.